ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κινητοποίηση των κατοίκων της Χιμάρας την Παρασκευή 21/12 με αφορμή την καταπάτηση των περιουσιών τους από το αλβανικό κράτος

1 min read

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Χιμάρας για το 2018. Εαν και το θέμα δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, θα συζητηθεί η πρόσφατη απόφαση που υφαρπάζει τις περιουσίες των Χειμαρριωτών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν συλλέξει τις απαιτούμενες υπογραφές ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Στόχος η λήψη μιας απόφασης που να εναντιώνεται κατηγορηματικά στην κατάπτυστη υπουργική απόφαση (ΥΑ 708) η οποία παραβιάζει την αλβανική νομοθεσία αλλά και να δοθεί εξουσιοδότηση στο δημοτικό συμβούλιο για να προσφύγει στο Συνταγματικό δικαστήριο και σε οποιαδήποτε άλλη νομική ενέργεια με σκοπό την απόσυρση της.

Στην συγκεκριμένη απόφαση, μετά την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλα και την αντιπολίτευση που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν την υπουργική απόφαση, με την σειρά τους όλοι οι δημογέροντες των παραλιακών χωριών έστειλαν επιστολή στον Έντι Ράμα και ζητούν την απόσυρση της ΥΑ, παρόλο που οι ιδιοι προέρχονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ποτέ άλλοτε εώς σήμερα δεν είχαν έρθει σε αντιπαράθεση με το κόμμα τους.

Οι κατά τόπους επιτροπές για την αποτροπή της εφαρμογής της υπουργικής απόφασης, έχουν ήδη ενημερώσει τους συγχωριανούς τους ώστε να παρευρεθούν έξω απ’ την αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί το δημοτικό συμβούλιο στις 21/12 και ώρα 10πμ για να εκφράσουν μαζί με το δημοτικό συμβούλιο την εναντίωση τους σε αυτό το ύπουλο αντιδημοκρατικό και παράνομο σχέδιο το οποίο εαν εφαρμοστεί θα σημάνει το τέλος της Χιμάρας όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Πηγή: Himara.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.