ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κινητά τηλέφωνα: Αυτές είναι οι εφαρμογές στα mail που σας κλέβουν τα δεδομένα

1 min read

Εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα και συγκεκριμένα στην ανάγνωση των mail κλέβουν τα δεδομένα των χρηστών και στη συνέχεια τα πουλάνε με απώτερο στόχο φυσικά να βγάζουν κέρδος.

Κυρίως οι εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα εστιάζουν στο να παρακολουθούν μέσα από τα mail εκείνα τα δεδομένα που καταδεικνύουν την καταναλωτική συμπεριφορά του χρήστη. Έπειτα οι πληροφορίες πωλούνται σε άλλες εταιρείες οι οποίες αξιοποιούν κατάλληλα τις πληροφορίες.

Μεταξύ των εφαρμογών που «παρακολουθούν» για το λόγο που προαναφέραμε τα εισερχόμενα mail είναι και οι ακόλουθες: Edison, Cleanfox και Slice.

Όπως αναφέρεται και στο site της εφαρμογής Edison, η εταιρεία «προσεγγίζει και επεξεργάζεται» τα mail. Αντίστοιχες δηλώσεις αποποίησης ευθύνης διαβάζει κάποιος και στις ιστοσελίδες των Cleanfox και Slice. Τι κάνουν λοιπόν αυτές οι εφαρμογές; Ουσιαστικά «σαρώνουν» τα inbox των χρηστών για μηνύματα που περιλαμβάνουν αποδείξεις ή ειδοποιήσεις αποστολής. Κατά αυτόν τον τρόπο παρακολουθούν και τι αγοράζουν οι χρήστες αλλά και τι ποσά δαπανούν. Μετά τα δεδομένα πωλούνται σε επιχειρήσεις που παρακολουθούν τις τάσεις των καταναλωτών όπως είναι εκείνες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Γεγονός είναι ότι σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ οι τρεις προαναφερθείσες εταιρείες ανέφεραν ότι τα δεδομένα που συλλέγονται είναι ανώνυμα, ωστόσο πρόσφατες μελέτες αποκάλυψαν ότι τα δεδομένα κάθε άλλο παρά ανώνυμα δεν είναι αλλά και πως έχουν κλαπεί χωρίς τη συναίνεση των χρηστών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.