ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κινεζικά ΜΜΕ: “Εκτός επιχειρησιακής μάχης οι S-400-Δεν παραδόθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς'”

1 min read

Ο Πούτιν “την έφερε” στον Ερντογάν με τους S-400

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, τα ρωσικά συστήματα εναέριας άμυνας S-400, τα οποία τέθηκαν σε λειτουργία από την Τουρκία, μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να αναλάβουν επιχειρησιακά καθήκοντα μάχης λόγω του γεγονότος ότι δεν παραδόθηκαν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, που θα τους επέτρεπαν να εξουδετερώνουν στόχους με εμβέλεια έως 400 χιλιόμετρα.

Αυτός είναι και ο παράγοντας που εμποδίζει την Τουρκία από την πώληση ρωσικών συγκροτημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζουν ρωσικά μέσα.

Το πραγματικό δραστικό βεληνεκές των τουρκικών συστημάτων περιορίζεται σε απόσταση 200-250 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του κινεζικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ειδήσεων SOHU.

Μια παρόμοια κατάσταση είχε παρουσιαστεί  με την προμήθεια ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας και στον κινεζικό στρατό.

Η Ρωσία ναι μεν είχε παραδώσει τα πυραυλικά συγκροτήματα εγκαίρως, ωστόσο, δεν έδωσε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για αυτά, παρά μόνο μετά από ειδική συμφωνία με το Πεκίνο. Έτσι οι πύραυλοι αυτοί μεταφέρθηκαν στο κινεζικό οπλοστάσιο πολύ αργότερα.

“Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει από τον Απρίλιο ότι οι S-400 θα τεθούν σε λειτουργία, ωστόσο, αυτή η διαδικασία κράτησε σε έξι μήνες.

Αυτό το γεγονός κατά τους Ρώσους έφερε την υποψία στην Μόσχα, ότι  η Άγκυρα σκόπευε να πουλήσει την τεχνογνωσία των ρωσικών πυραύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά πάσα πιθανότητα, μαζί όμως με τους  πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, τους οποίους ο Πούτιν δεν έχει δώσει ακόμη στον Ερντογάν”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Τουρκικοί “βρυχηθμοί” κατά Ελλάδος με τους ρωσικούς πυραύλους

“Η Τουρκία έχει παραλάβει όλα τα ανταλλακτικά και έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες δοκιμές για τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400”, ανέφερε ο πρόεδρος του τουρκο-ρωσικού Ινστιτούτου της Άγκυρας, Salih Yılmaz, την Τετάρτη.

«Από τώρα και στο εξής, η πρωτοβουλία για τους S-400 ανήκει αποκλειστικά στην Τουρκία. Έχουμε τη δυνατότητα να τα ενεργοποιήσουμε εντός μιας ώρας», δήλωσε ο Yılmaz σε ένα tweet.

“Γαλλία, Ιταλία, Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυξάνουν τη στρατιωτική τους ικανότητα στη Μεσόγειο και η συμμετοχή της Γερμανίας στη διαμάχη από την πλευρά της Ελλάδας έχει οδηγήσει σε κρίση του ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Sabah, με την απειλή πολέμου να αυξάνεται εν μέρει αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Ο Πούτιν εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία έχει στο χέρι τον Ερντογάν και δεν πρόκειται να του δώσει ποτέ τους πυραύλους αυτούς, διότι πολύ απλά αυτοί θα του έδιναν την δυνατότητα να απειλήσει και …ρωσικούς στόχους σε Α.Μεσόγειο και Μαύρη θάλασσα.  

Τα υπόλοιπα που λένε οι Τούρκοι είναι παραμύθια της Άγκυρας και τίποτε άλλο.

Παρεμπιπτόντως, η πώληση S-400 σε τρίτο μέρος απαγορεύεται από τη συμφωνία με τη Ρωσία, αλλά, όπως λένε, όλα είναι εφικτά με το κατάλληλο χρηματικό τίμημα.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες αιγυπτιακών ΜΜΕ, ο τουρκικός στρατός έχει αναπτύξει και ενεργοποιήσει πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-400 σε Χατάι και Σμύρνη, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Δημοσίευση στα Social Media