ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κίνδυνος-θάνατος στην άσφαλτο! Κυκλοφορούν ανασφάλιστα 700.000 αυτοκίνητα

1 min read

Καταγγελίες για τη συνεχιζόμενη κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων στους δρόμους της χώρας φτάνουν καθημερινά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το ΕΕΑ καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το οξύτατο αυτό πρόβλημα με τις ολέθριες συνέπειες, καθώς τα οχήματα χωρίς ασφάλιση ανέρχονται κατά τις εκτιμήσεις σε περίπου 700.000 και συνιστούν ένα επικίνδυνο φαινόμενο για όλους τους οδηγούς. Η εκ νέου εκτίναξη του αριθμού τους, ενώ είχαν μειωθεί στις 250.000, δείχνει ότι όσα μέτρα ελήφθησαν έως σήμερα δεν επαρκούν.

Σήμερα η υποδομή που δημιουργήθηκε είναι σημαντική. Οργανώθηκαν βάσεις δεδομένων, ηλεκτρονικοποιήθηκε η καταγραφή των οχημάτων, ξεκαθαρίστηκαν τα αρχεία των διάφορων υπηρεσιών και δικτυώθηκαν τα συστήματα καταγραφής αδειών κυκλοφορίας και ασφαλισμένων οχημάτων.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, όμως, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εμφανίζει αδυναμία, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί εφόσον υπάρξει βούληση. Η αναγκαία παρέμβαση είναι αυτή που θα επιτρέπει στο κράτος να εντοπίζει ακαριαία το όχημα που δεν έχει ασφάλιση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.