ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

“Κινδυνεύουμε από την Ελλάδα αν δεν πάρουμε τα F-35”! Οι Τούρκοι “φτιάχνουν κλίμα” απεμπλοκής από τους S-400

1 min read

Κλίμα απεμπλοκής από την υπόθεση των S-400 επιχειρούν να διαμορφώσουν τουρκικά ΜΜΕ. Δεν θα ‘ναι εύκολη η προσπάθεια που όμως είναι απαραίτητη για το καθεστώς Ερντογάν και τις πιέσεις που δέχεται και από Ουάσινγκτον και από Μόσχα.

Σ΄ αυτό πνεύμα κινείται και το άρθρο της Hürriyet Daily News, το οποίο χρησιμοποιεί ως επιχείρημα τον κίνδυνο να μείνει η Τουρκία χωρίς F-35, χωρίς υποστήριξη των F-16 που διαθέτει και συνεπώς να κινδυνεύσει από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Σύμφωνα με το άρθρο “οι ΗΠΑ ενδέχεται όχι μόνο να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 αλλά και να σταματήσουν την παροχή ανταλλακτικών στα F-16, που αποτελούν την “ραχοκοκαλιά’” της τουρκικής Αεροπορίας. Μια τέτοια εξέλιξη, αναφέρει η αρθρογράφος θα εξυπηρετούσε την Ελλάδα.

Γράφει:

«Εκτός από το ΡΚΚ και οι Έλληνες θα επωφεληθούν από την κατάσταση για να επιδίδονται πιο συχνά σε αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο. Τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αντικατασταθεί μετά τις εκλογές από μια πιο πολεμοχαρή κυβέρνηση; Πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας να αποκτήσει έως και 30 F-35 για να αντικαταστήσει τα παλαιότερα της F-16.
Εάν η παράδοση των F-35 ανασταλεί και η Τουρκία τελικά αποκλειστεί από το πρόγραμμα των F-35, πώς θα απαντήσει η τουρκική αεροπορία στην υπεροχή της Ελλάδας στον αέρα; Τα ρωσικά αεροπλάνα, η αγορά των οποίων από την Τουρκία θα απαιτήσει ορισμένα έτη, θα αποδειχθούν επαρκή για την αντιμετώπιση της ελληνικής αεροπορίας; Πόσα χρόνια θα χρειαστούν οι Τούρκοι πιλότοι για να εξοικειωθούν με τα ρωσικά αεροσκάφη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ελληνικές προκλήσεις στον αέρα; Οι Έλληνες θα περιμένουν την ολοκλήρωση της μετάβασης του τουρκικού στρατού από το αμερικανικό σύστημα στο ρωσικό σύστημα προτού προκαλέσουν τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις;»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.