ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κινδυνεύω να πάω φυλακή…»: Κραυγή απόγνωσης πασίγνωστου δημοσιογράφου! (ΦΩΤΟ)

1 min read

Σοκάρει η αποκάλυψη γνωστού κριτικού θεάτρου, συγγραφέα και δημοσιογράφου, πως κινδυνεύει και μάλιστα άμεσα να πάει στη φυλακή στα 82 του χρόνια λόγω χρεών προς το ΙΚΑ.

Οπως αποκάλυψε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο θέατρο Μουσούρη, ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεατρικού Μουσείου, κινδυνεύει με φυλάκιση για χρέη που δεν οφείλει ο ίδιος:

«Δεν θέλω να μιλήσω για τη μιζέρια όλη αυτής της ιστορίας. Εγώ είμαι εδώ σήμερα γιατί κινδυνεύω σε ένα μήνα να πάω φυλακή. Έχω πέντε δικές μαζί για χρέη προς το ΙΚΑ. Το ΙΚΑ τη δουλειά του κάνει δεν έχω με το ΙΚΑ. Αλλά δεν τα οφείλω εγώ. Δεν είμαι ιδιοκτήτης, Είμαι άμισθος υπάλληλος, ο οποίος προσπαθεί να βελτιώσει την Ελληνική θεατρική επιστήμη. Μου κατάσχεται κάθε μου κατάθεση και δεν το λέω αυτό για να δημιουργήσω εντυπώσεις και συγκινήσεις».

«Παίρνω μόνο το ακατάσχετο των 1.100 ευρώ και ακόμη πληρώνω δάνειο 600 ευρώ κάθε μήνα για τα νοσήλια της συζύγου μου. Φοβάμαι, πραγματικά, ότι θα πάω φυλακή αφού δεν θα έχω τη δυνατότητα να ανταποκριθώ», είπε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, όπως γράφει σήμερα η Εφ.Συν.

«Από το 2011 που σταμάτησε η επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται. Το Μουσείο σήμερα δεν μπορεί να έχει ούτε ασφαλιστική ούτε φορολογική ενημερότητα. Επειδή οι υπάλληλοι δεν πληρώνονταν, ειδικευμένοι οι περισσότεροι για το συγκεκριμένο πόστο, είτε συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα είτε απολύθηκαν. Οι έξι από τους εννέα εναπομείναντες εργαζόμενους έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας για να μη χάσουν τα δεδουλευμένα τους».

«Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος υπογράφουν τις μισθολογικές καταστάσεις, άρα λογικό είναι να απευθύνεται σ” αυτούς η Εφορία και το ΙΚΑ για τις εκκρεμότητες προς το Δημόσιο», είπε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

«Κι ενώ ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ πληρώνονται από τον Δήμο Αθηναίων, υπάρχει επίσης κι ένα χρέος 180 χιλιάδων στο ενοίκιο».

georgoy708-600x271

Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε σχετικά με τη μοίρα του Θεατρικού Μουσείου αλλά και του προέδρου του:

«Το υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με τους πρώην εργαζόμενους για να βρεθεί λύση σχετικά με τα οφειλόμενα σ” αυτούς δεδουλευμένα από την διοίκηση. Θέμα εξαιτίας του οποίου προκύπτουν και οι δικαστικές περιπέτειες του Κώστα Γεωργουσόπουλου. Το υπουργείο θα μπορούσε εξαρχής να μην υιοθετήσει κανένα χρέος που διογκώθηκε από τη μη έγκαιρη ρύθμιση των μισθολογικών οφειλών της διοίκησης του Θεατρικού Μουσείου, όμως βρισκόμαστε κοντά σε λύση που και τους πρώην εργαζόμενους ικανοποιεί όσο γίνεται καλύτερα και τη διοίκηση του Μουσείου βγάζει από τη δύσκολη θέση της πιθανής κατάσχεσης των όποιων περιουσιακών στοιχείων των μελών της. Για το θέμα αυτό το υπουργείο βρίσκεται εδώ και ένα μήνα σε συνεχή επαφή με τον Φίλιππο Νικολόπουλο, νομικό εκπρόσωπο του Κ. Γεωργουσόπουλου. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για τη διάσωση του Θεατρικού Μουσείου. Στη συνέχεια, και εφόσον η λύση αυτή επιτευχθεί, θα εξεταστούν με περίσκεψη τα επόμενα βήματα».

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου, για να στηρίξουν τον Κώστα Γεωργουσόπουλο ήταν επίσης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, η Μπέτυ Αρβανίτη, ο Βασίλης Πουλαντζάς, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Δήμητρα Χατούπη, ο Τάκης Βλαστός, ο Γιάννης Μπέζος, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Κώστας Πολιτόπουλος, ο Γιώργος Δεπάστας και ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.