ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κίνα: Κατασκευάζει την πρώτη δασική πόλη στον κόσμο (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

1 min read

Η Κίνα κατασκευάζει την πρώτη δασική πόλη στον κόσμο όπου όλα τα κτίρια καλύπτονται από φυτά και δέντρα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η δασική πόλη με το όνομα Liuzhou θα φιλοξενήσει 30.000 ανθρώπους και πρόκειται να ολοκληρωθεί σε λίγα χρόνια.

Τα γραφεία, τα σπίτια, τα ξενοδοχεία, τα νοσοκομεία και τα σχολεία θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από 40.000 δέντρα και από 1 εκατομμύριο φυτά 100 διαφορετικών ειδών.Τα φυτά θα απορροφήσουν περίπου 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρύπων ετησίως ενώ θα παράγουν περίπου 900 τόνους οξυγόνου.Η πόλη θα χτιστεί στα βόρεια της πόλης Liuzhou, στην ορεινή περιοχή Guangxi, στη νότια Κίνα.


  
Η Liuzhou θα συνδέεται με τις διπλανές πόλεις με μια γρήγορη σιδηροδρομική γραμμή και δρόμους για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Θα υπάρχουν διάφορες κατοικημένες περιοχές, εμπορικοί και ψυχαγωγικοί χώροι, δύο σχολεία και ένα νοσοκομείο.Τα σπίτια θα έχουν κλιματισμό με γεωθερμική ενέργεια και οροφές με ηλιακούς συλλέκτες.Το έργο που ανέθεσε ο δήμος της Liuzhou σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες της εταιρείας Stefano Boeri Architetti.Η εταιρεία λέει ότι τα φυτά και τα δέντρα θα μειώσουν τη μέση θερμοκρασία του αέρα και θα βελτιώνουν τη βιοποικιλότητα παρέχοντας σπίτια για πτηνά, έντομα και μικρά ζώα.

Μια πόλη γεμάτη δέντρα όπου όλα τα σπίτια θα είναι καλυμμένα με φυτά. Μια εξαιρετική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, την προστασία του πλανήτη και τη δημιουργία προοπτικής για τις επόμενες γενιές.

 

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση