ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κίνα και Ρωσία ετοιμάζουν κοινές ναυτικές ασκήσεις

1 min read

Η Κίνα και η Ρωσία θα διεξαγάγουν τις κοινές ασκήσεις Ναυτικής Αλληλεπίδρασης για το 2019 αμέσως μετά την προγραμματισμένη παρέλαση στα τέλη Απριλίου για τον εορτασμό της επετείου ιδρύσεως του Κινεζικού Ναυτικού. Οι Κινέζοι περιμένουν να συμμετάσχουν πέντε με έξι ρωσικά πολεμικά πλοία. 

Ο στόλος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Ναυτικού και το ρωσικό ναυτικό θα πραγματοποιήσουν τις ετήσιες διμερείς ασκήσεις Ναυτικής Αλληλεπίδρασης από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την κινεζική πλευρά. Ο Wu Qian, εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι οι ηγεσίες των δύο χωρών θα ξεκινήσουν σύντομα ένα δεύτερο γύρο συνομιλιών σχετικά με τις κοινές ναυτικές ασκήσεις του τρέχοντος έτους μετά από έναν πρώτο γύρο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και σύντομα θα κυκλοφορήσουν περισσότερες πληροφορίες. 

Οι ετήσιες ασκήσεις Ναυτικής Αλληλεπίδρασης δημιουργήθηκαν το 2012. Μετά τις ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2017 στη Ρωσία και έτσι κινεζικά σκάφη συμμετείχαν σε ρωσική παρέλαση στην Αγία Πετρούπολη.

Πηγή: GlobalTimes

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.