ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κίνα: Εξαπολύει μαζικώς μη επανδρωμένα υποβρύχια Ανησυχία στην Ινδία

1 min read

H Κίνα έχει αναπτύξει έναν στόλο υποβρυχίων drones, στον Ινδικό Ωκεανό, με την ονομασία Sea Wing glider – Haiyi στα κινεζικά.

Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα έχουν αυτονομία λειτουργίας αρκετών μηνών. Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή H.I. Sutton χρησιμοποιούνται για παρατηρήσεις σχετικές με τη ναυτική αντικατασκοπεία και παρακολούθηση.

Γράφοντας για το περιοδικό Forbes, ο Sutton τονίζει ότι τα οχήματα τέθηκαν σε υπηρεσία, για πρώτη φορά, στα μέσα Δεκεμβρίου 2019 και ανασύρθηκαν τον Φεβρουάριο του 2020, αφού είχαν πραγματοποιήσει 3.400 παρατηρήσεις.

China deployed 12 underwater drones 'Sea Wing Glider' in Indian Ocean | World News | Zee News

Αμερικανικό (Littoral Battlespace Sensing – glider) και κινέζικο (‘Sea Wing’ glider) μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα 

Επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές, ο Sutton αναφέρει στην έκθεση του ότι οι συγκεκριμένες συσκευές είναι όμοιες με εκείνες που είχε αναπτύξει το πολεμικό ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, μία από τις οποίες είχε κατασχεθεί από το Πεκίνο το 2016, με την αιτιολογία της προστασίας της “ασφαλούς διέλευσης των πλοίων”. Η Κίνα, συνέχισε ο ίδιος, έχει αναπτύξει το Sea Wing από παγοθραυστικό στον Αρκτικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τον ειδικό άμυνας, οι αναφορές από τον Δεκέμβριο του 2020, έκαναν λόγο για δεκατέσσερα από αυτά τα οχήματα να χρησιμοποιούνται στον Ινδικό Ωκεανό. Τελικά χρησιμοποιήθηκαν μόνο δώδεκα.

Επιπλέον, ο Sutton υποστηρίζει ότι τα κινεζικά μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα που τοποθετούνται στον Ινδικό Ωκεανό δεν είναι “αθώα”. Η επίσημη ανακοίνωση για τη χρησιμοποίηση τους μιλάει για συλλογή ωκεανογραφικών δεδομένων, κάτι που δεν προκαλεί υποψίες, εντούτοις, συνήθως πρόκειται για δεδομένα που συνδέονται με στρατιωτικούς σκοπούς.

Πηγή: World Is On News (WION)

Του ειδικού συνεργάτη

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.