ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Kίεβο: Η Ρωσία ότι «κλέβει» σιτηρά από τα εδάφη που έχει καταλάβει – Θα προκαλέσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση

1 min read

Όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς αυτούς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για το θέμα

Μια ακόμη κατηγορία διατύπωσε απόψε η Ουκρανία κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι «κλέβει» σιτηρά από τα εδάφη που έχει καταλάβει, μια ενέργεια που όπως λέει αυξάνει την απειλή για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», την οποία πάντως συνδέει πρωτίστως με τον αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών αλλά και τη διακοπή της εαρινής σποράς λόγω του πολέμου.

Όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς αυτούς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για το θέμα.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε ότι «καταδικάζει σθεναρά τις εγκληματικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τη λεγόμενη απαλλοτρίωση της σοδειάς από αγρότες στην περιοχή της Χερσώνας», στη νότια Ουκρανία.

Δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για την υποτιθέμενη κλοπή του σταριού στην περιφέρεια αυτή.
Η ομώνυμη πόλη κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις λίγες ημέρες μετά την εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.
«Η κλοπή του σταριού από την περιοχή της Χερσώνας, καθώς και ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών και η ναρκοθέτηση των θαλασσίων οδών απειλούν την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεα.
Ζητάμε από τη Ρωσία να σταματήσει την παράνομη κλοπή του σταριού, να άρει τον αποκλεισμό των λιμανιών, να αποκαταστήσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και να επιτρέψει να περάσουν τα εμπορικά πλοία», πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα για τις καταγγελίες ότι στις 26 Απριλίου Ρώσοι στρατιώτες, με την απειλή βίας, πήραν 61 τόνους σταριού από μια αγροτική επιχείρηση στην περιοχή της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.
Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτές τις κατηγορίες.
Όταν ρωτήθηκε αν το Κρεμλίνο έχει κάποια ενημέρωση για το θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitri Peskov απάντησε, μέσω του Telegram: «Όχι. Δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται αυτές οι πληροφορίες».
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Σιτηρών, η Ουκρανία ήταν ο τέταρτος εξαγωγέας κατά την περίοδο 2020/21, αφού πούλησε στο εξωτερικό 44,7 εκατομμύρια τόνους.
Ο όγκος των εξαγωγών μειώθηκε δραματικά μετά τη ρωσική εισβολή.
«Μέσω των παράνομων ενεργειών της η Ρωσία δεν κλέβει μόνο την Ουκρανία αλλά και τους καταναλωτές στο εξωτερικό.
Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 1,7 δισεκ. άνθρωποι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τη φτώχεια και την πείνα λόγω της διακοπής του ανεφοδιασμού ως αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθεσε το υπουργείο της Ουκρανίας.

Πηγη bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.