ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

”Κεραυνούς” κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ένας από τους πιο γνωστούς αμερικανούς αναλυτές, ο Michael Rubin! Πετάξτε τους από το ΝΑΤΟ Nα μεταφερθεί η βάση του Ιντσιρλίκ σε Ελλάδα ή Κύπρο

1 min read

”Στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της ολοένα και πιο ακανόνιστης συμπεριφοράς του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η Σουηδία και η Φινλανδία επιδιώκουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το σωσίβιο του Πούτιν για την αποφυγή κυρώσεων, έχει απειλήσει να μπλοκάρει την αίτησή τους.

Το ΝΑΤΟ πρέπει να απορρίψει την Τουρκία. Λόγω της δικτατορίας που υπάρχει στη Τουρκία, λόγω της υποστήριξης τρομοκρατικών ομάδων όπως η Χαμάς και της Αλ Κάιντα, λόγω της προδοσίας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, λόγω της συναλλαγής με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και λόγω πολλών άλλων λόγων, η Τουρκία απλά δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Η αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, ωστόσο, είναι πιο εύκολη να ειπωθεί παρά να γίνει για δύο λόγους: Πρώτον, δεν υπάρχει επίσημος μηχανισμός για την αποβολή μελών από τη συμμαχία. Στο παρελθόν, η Γαλλία και η Ελλάδα εγκατέλειψαν προσωρινά την ολοκληρωμένη στρατιωτική εκστρατεία, αλλά το έπραξαν οικειοθελώς, και, ανεξάρτητα από αυτό, παρέμειναν στη συμμαχία. Δεύτερον, επειδή η συναίνεση διέπει τη λήψη αποφάσεων του ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να εμποδίσει οποιαδήποτε κίνηση για να απωθήσει την Τουρκία έξω. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία έχει γίνει ένας Δούρειος Ίππος μέσα στο ΝΑΤΟ.

Ενώ τα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ βλέπουν τον οργανισμό ως μέσο αμοιβαίας άμυνας, ο Ερντογάν βλέπει την ένταξη της Τουρκίας ως ευκαιρία για εκμετάλλευση. Σηματοδοτεί ότι η ψήφος της Τουρκίας πωλείται στον πλειοδότη. Αν πρόκειται να δεχτεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, τότε περιμένει ανταμοιβή.

Αυτό μπορεί να είναι η έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση νέων F-16 και πακέτων βελτίωσης από την κυβέρνηση Μπάιντεν στην Τουρκία ή μπορεί να είναι μια σκανδιναβική καταστολή του ακτιβισμού και της χρηματοδότησης της κουρδικής διασποράς στις χώρες τους. Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν πιθανότατα στέλνει μεσάζοντες στον Πούτιν για να δει τι είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν οι Ρώσοι για να κρατήσουν έξω τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Ίσως μια καλύτερη προσέγγιση θα ήταν ο εξαναγκασμός παρά ο κατευνασμός της Τουρκίας. Σταματήστε τις πτήσεις της Turkish Airlines προς μέλη του ΝΑΤΟ μέχρι να συναινέσει η Τουρκία. Καθώς ο Ερντογάν πλησιάζει στις εκλογές του 2023, η οικονομία παραμένει η αχίλλειος πτέρνα του. Τέλος, τερματίστε την παρουσία των ΗΠΑ στο Ιντσιρλίκ. Η Ελλάδα, η Ρουμανία και ίσως ακόμη και η Κύπρος μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικές.”

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.