ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κεραμέως Χρηματοδότηση των ΑΕΙ με κριτήρια ποιότητας και αξιοκρατία

1 min read

Για τις αλλαγές που δρομολογούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, μίλησε στον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε πλέον θα υπάρχουν κριτήρια ποιότητας και αξιοκρατίας για την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και αξιολόγηση για την διάθεση αυτών των κριτηρίων, κάτι που σήμερα εναπόκειται στην «βούληση του κάθε υπουργού» 

Όπως είπε αναφορικά με την βάση του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας είπε ότι τα ιδρύματα πρέπει να έχουν καίριο λόγο στον αριθμό των εισακτέων για φοίτηση στις Σχολές.

Ακόμη, όπως επεσήμανε η κ. Κεραμέως, με το νομοσχέδιο αναθεωρούνται οι όροι για την διάθεση των κονδυλίων για την έρευνα, απελευθερώνοντας το εν λόγω πλαίσιο, κάτι που όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση ευελπιστεί να αποτελέσει αντίβαρο και στο brain drain.

Η υπουργός Παιδείας στάθηκε ιδιαίτερα και στην αξία του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και πρακτικής άσκησης, μέσω των οποίων θα υπάρξει προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος που υπάρχει ανάμεσα στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

Δημοσίευση στα Social Media