ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Αυγούστου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Είμαστε απόλυτα έτοιμοι, προτεραιότητα μας η Γ’ Λυκείου

1 min read

(ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε απόλυτα έτοιμοι», λίγες ώρεες πριν χιλιάδες μαθητές επιστρέψουν στα θρανία μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης.

Από αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν όλα τα δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί και όλες οι βαθμίδες στα ειδικά σχολεία. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής και επεσήμανε χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι», ενώ ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς καθώς υπήρξε τήρηση των μέτρων ενώ στη χειρότερη φάση της πανδημίας έκλεισε μόνο το 0,7% των τμημάτων πανελλαδικά για προληπτικούς λόγους.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα συνέβαλε καθοριστικά για να έχουμε τόσο καλή τήρηση των μέτρων», είπε η υπουργός και υπενθύμισε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω.

Η Υπουργός επανέλαβε και τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν με το άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα, για τον περιορισμό συγχρωτισμού των γονέων, θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση μαθητών ανά ομάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του σχολείου.

Επίσης, θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία για αυτούς που έχουν πολλά παιδιά.

Για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι έχει ανοίξει ειδική πλατφόρμα εγγραφής των εκπαιδευτικών για να κάνουν τεστ covid. Όσον αφορά την πλατφόρμα για τα τεστ των εκπαιδευτικών, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως πάει καλά, με μεγάλη συμμετοχικότητα και έτσι «μπορούμε να δώσουμε στους ειδικούς πληρέστερη εικόνα για τα επιδημιολογικά στοιχεία στα σχολεία».

«Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», είπε η Νίκη Κεραμέως τονίζοντας ότι εξετάζουν συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία. 

«Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.