Πε. Οκτ 1st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΚΕΔΕ: Η κυβέρνηση να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία

1 min read

Την ανάγκη να δρομολογηθούν πολιτικές, που θα διασφαλίζουν την προσβασιμότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

Αφορμή αποτέλεσε -όπως σημειώνεται- το ταξίδι ενός επιβάτη ακτοπλοϊκής γραμμής στην πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης στο κατάστρωμα του πλοίου. 

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αποτελούν ειδική κατηγορία, σημειώνει στην ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης. Εν δυνάμει όλοι οι πολίτες μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση. Γι αυτό απαιτείται μία στρατηγική σχεδιασμού πολιτικών.

Και θέτει το ερώτημα: Πως γίνεται να δόθηκε άδεια λειτουργίας σε ένα μεταφορικό μέσο που δεν διαθέτει τις απαιτούμενες προσβάσεις;  Ποιος έδωσε αυτή την άδεια και με ποιο σκεπτικό;

Η ΚΕΔΕ, σημειώνεται, έχει επανειλημμένα ζητήσει τη διάθεση του 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Και καταλήγει ο κ. Πατούλης: «Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού παραμένει προτεραιότητα η διαρκής διεκδίκηση της κατοχύρωσης του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.