ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καζάνι που βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

1 min read

Προβληματισμένοι παρουσιάζονται στους διαδρόμους της Βουλής αρκετοί βουλευτές της ΝΔ. Ο λόγος είναι η ένταση της προεκλογικής εκστρατείας, στην οποία επιδίδονται αρκετά υπουργικά στελέχη τη στιγμή που οι βουλευτές ευθυγραμμίστηκαν με τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί εξάντλησης της τετραετίας.

Τα «γαλάζια» στελέχη θέτουν στο στόχαστρο τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, οι οποίοι έχουν εντείνει τις (προεκλογικού τύπου) εκδηλώσεις στις περιφέρειες που αναμένεται να κατέλθουν ως υποψήφιοι, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως εκ τούτου, οι βουλευτές «γκρινιάζουν» γιατί αφενός δεν έχουν την ίδια προβολή με τους υπουργούς από τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης και αφετέρου αισθάνονται πολιτική πίεση διότι οι συνυποψήφιοί τους «τρέχουν» μόνοι τους σε αυτήν την άτυπη προεκλογική κούρσα, γεγονός που τους προκαλεί αμφιβολίες σε σχέση με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Διόλου τυχαίο ότι αμέσως μετά το πέρας της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν θα τραβήξει το χαρτί των πρόωρων εκλογών, βουλευτές της πλειοψηφίας πείραζαν ο ένας τον άλλον σε σχέση με τη διάρκεια των φετινών καλοκαιρινών διακοπών τους, καθώς δεν έδιναν την εικόνα ότι πήραν και πολύ στα σοβαρά τα λόγια του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής.

Επί της ουσίας στην επικείμενη εκλογική διαδικασία -όποτε κι αν αυτή γίνει- αναμένεται να οριστικοποιηθεί η μετάβαση ηγεσίας στη ΝΔ και σε επίπεδο συγκρότησης της Κ.Ο. Όσα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που ζέσταναν και ζεσταίνουν υπουργικές καρέκλες θα δώσουν -σε πρώτη φάση- τη μάχη του σταυρού, με το Μαξίμου να προβαίνει στον ανάλογο συντονισμό, δίνοντας «γραμμή» για την υπερψήφιση των αρεστών που θα αντικαταστήσουν παλαιά κοινοβουλευτικά στελέχη.

Έπειτα, όπως επισημαίνουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, θα καταρτιστούν λίστες και εκεί αναμένεται να γίνει… σφαγή. Για την ιστορία, από το «σφιχτό» κυβερνητικό σχήμα των 59 μελών, τα 20 εξ αυτών είναι εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που αποτελούν προσωπική επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη. Οπότε, η νομή του εκλογικού… άρτου αναμένεται να είναι μία επίπονη έως και πολιτικά επώδυνη διαδικασία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.