ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καζακστάν: Όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους

1 min read

Όλοι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί στο Καζακστάν ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους εν μέσω αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και διακοπών στο διαδίκτυο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Khabar 24 επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας της χώρας Olzhas Ramazanov.

«Η Υπηρεσία Ρύθμισης και Ανάπτυξης της Χρηματοπιστωτικής Αγοράς της Δημοκρατίας του Καζακστάν και η Εθνική Τράπεζα του Καζακστάν, λαμβάνοντας υπόψη τη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας και λαμβάνοντας υπόψη την προσωρινή διακοπή του Διαδικτύου (…) αναφέρουν μια προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων», είπε ο Ραμαζάνοφ.

Σημείωσε ότι το μέτρο αυτό, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και των πελατών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Διαδηλώσεις ξέσπασαν στις 2 Ιανουαρίου στις πόλεις Zhanaozen και Aktau του δυτικού Καζακστάν για την αύξηση της τιμής του υγραερίου (LPG).

Μια κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε δύο ημέρες αργότερα να μειώσει τις τιμές των καυσίμων. Ωστόσο, οι διαδηλώσεις δεν σταμάτησαν και εξαπλώθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στο Αλμάτι, οδηγώντας σε βίαιες ταραχές.

Ο πρόεδρος της χώρας, Kasim-Zhomart Tokáev, κατήγγειλε ότι οι διαδηλώσεις ενορχηστρώθηκαν από μια ομάδα υποκινητών, αν και δεν αποκάλυψε την ταυτότητά τους. Το Συμβούλιο Συλλογικής Ασφάλειας του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) αποφάσισε να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Καζακστάν ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Καζακστάν προέδρου.

Αντιμέτωπες με τις πράξεις βίας, οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 19 Ιανουαρίου και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 έως τις 7 το πρωί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.