ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατσίκης: «Πλειοψηφία μειοδοσίας» όσοι βουλευτές ψηφίσουν το «Μακεδονία»

1 min read

Κατσίκης: «Πλειοψηφία μειοδοσίας» όσοι βουλευτές ψηφίσουν το «Μακεδονία»

Ακόμη ένα δείγμα των τριβών που υπάρχουν στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό είναι οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος, σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε «πλειοψηφία μειοδοσίας» όσους βουλευτές ψηφίσουν ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως θα πειθαρχήσει σε ότι αποφασίσει η πλειοψηφία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα συναινέσει σε ένα όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», επικαλούμενος το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών του 1992, όπου είχε αποφασιστεί πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τον όρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, βέβαια είχε αναφέρει εμμέσως πως η κυβέρνηση  μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της άρνησης Καμμένου, μέσω πλειοψηφίας «ευθύνης» βουλευτών, κι όχι κομμάτων.

Σκοπιανό: Tο όνομα, τα παράγωγα και το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού»

Η Νέα Δημοκρατία, διά μέσου της ευρωβουλευτού Ελίζας Βόζεμπεργκ, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φύγει, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δένονται από ισχυρότερους δεσμούς από τη θέση για το Σκοπιανό.

Τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι έχουν ξεκαθαρίσει πως θα υπερψηφίσουν προτάσεις που στηρίζονται και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.