ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατώτατος μισθός: Με 13 ευρώ τον μήνα θα αντιμετωπιστεί η επέλαση της ακρίβειας;

1 min read

«Ψίχουλα» τάζει στους εργαζόμενους ο Κωστής Χατζηδάκης

Την αρχή έκανε η σημαντική αύξηση των πρώτων υλών, στην οποία σχεδόν παράλληλα προστέθηκε το αυξημένο διά θαλάσσης μεταφορικό κόστος το οποίο επταπλασιάστηκε! Στη συνέχεια ήρθε και η κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους για να δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» που βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη όχι μόνο την παραγωγή, αλλά και τον καταναλωτή, ο οποίος είναι και… επίσημα αντιμέτωπος με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής.

Επιχειρήσεις και καταναλωτές βλέπουν το ταμείο τους να αδειάζει, και ο Κωστής Χατζηδάκης νομίζει ότι εάν αυξήσει στις αρχές του 2022 τον κατώτατο μισθό πέρα από το 2%, κάτι θα αλλάξει! Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε τα όσα έχει ήδη κάνει γνωστά η κυβέρνηση, ότι δηλαδή θα υπάρχει νέα αύξηση το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Όπως είπε, οι διαδικασίες αυτές μάλλον θα επισπεύσουν λόγω της μεγάλης ακρίβειας, ωστόσο υποστήριξε πως δε μπορεί να πει αν θα είναι μεγάλη η αύξηση. Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι θα είναι πάνω από το τωρινό 2%, άγνωστο όμως το πόσο. Αυτό, όπως είπε, θα γίνει μετά από συζήτηση και με τους φορείς, ενώ τόνισε πως μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν ζητήσει πάγωμα του μισθού.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.