ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατολισθήσεις, κλειστοί δρόμοι και πλημμύρες από την κακοκαιρία στην Ήπειρο

1 min read

Σοβαρά προβλήματα στο σύνολο σχεδόν του οδικού δικτύου της περιοχής άφησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ήπειρο το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Δρόμοι έκλεισαν, οι κατολισθήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ δεκάδες μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων δίνουν μάχη για πρόχειρες προσβάσεις. Παράλληλα πλημμύρισαν εκτάσεις στη Θεσπρωτία από την υπερχείλιση του Καλαμά ενώ αρκετά είναι τα προβλήματα στην περιοχή του Φαναρίου από υπερχείλιση του Αχέροντα.

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν για μία ακόμη φορά στην περιοχή της Παραμυθιάς. Δρόμοι έκλεισαν από κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών ενώ στο κέντρο της πόλης σημειώθηκε καθίζηση. Φαίνεται ότι στο σημείο υπήρχε υπόγεια σπηλαίωση, η οποία υποχώρησε μετά τις μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν.

Από κατολισθήσεις και καταπτώσεις έκλεισε ο δρόμος στη Δαφνωτή, όπως και στην Λαγκάδα Κόνιτσας, όπου το ποτάμι πλημμύρισε και μετέφερε τόνους από χώματα και πέτρες.

Κλειστή είναι η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων Κοζάνης στο 102ο χιλιόμετρο από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Μεγάλες κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί ακόμη στο Βρυσοχώρι, στα Άρματα και το Δίστρατο και στη Σάρα στο δρόμο Μηλιάς- Κρανιάς Γρεβενών.

Τα προβλήματα είναι δεκάδες στο σύνολο του οδικού δικτύου της Ηπείρου, όπου τα περισσότερα αντιμετωπίζονται καθώς εργάζονται δεκάδες μηχανήματα.

Στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων το αντιπλημμυρικό σύστημα λειτούργησε άψογα με αποτέλεσμα να αποφευχθούν προβλήματα. Ωστόσο κάτω από τα νερά βρίσκεται για μία ακόμη φορά το παράπλευρο δίκτυο της Εγνατίας στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

epiruspost.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.