ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κάτι τρέχει με “αναθέρμανση σχέσεων” Ισραήλ-Τουρκίας! Άρθρο διπλωμάτη καλεί την Άγκυρα να κάνει το πρώτο βήμα

1 min read

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι είναι στις προθέσεις της να υπογράψει με το Ισραήλ, ανάλογη συμφωνία μ ΄ αυτή που έχει υπογράψει με τη Λιβύη. Το Ισραήλ διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο…

Γράψαμε ήδη ότι η Ελλάδα, βρίσκεται δυο βήματα πριν από τη πλήρη απομόνωση: το ένα οδηγεί στην Αίγυπτο, η οποία κατά καιρούς δέχεται πιέσεις για να “μαλακώσει” τη στάση της έναντι της Τουρκίας…
Το δεύτερο οδηγεί στο Ισραήλ που θεωρητικά δεν έχει καμία πρόθεση να “αναθερμάνει” τις σχέσεις του με την Τουρκία. Θεωρητικά, γιατί στην πολιτική και στη διπλωματία όλα γίνονται. Αρκεί κάποια χώρα να θελήσει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της. Κάτι που αρνούμαστε να καταλάβουμε στην Ελλάδα.
Ένα άρθρο του διπλωματικού επιπτετραμένου στην Άγκυρα Ρόε Γκιλάντ σε τουρκική ιστοσελίδα ανάβει φωτιές, μία ημέρα μετά τον εορτασμό των 30 ετών για τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ.
Το άρθρο με τίτλο «Τουρκία-Ισραήλ, κοινά συμφέροντα για Ιντλίμπ και Covid-19», δημοσιεύθηκε στην τουρκική ιστοσελίδα Halimiz, και σ΄ αυτό ο Ρόε Γκιλάντ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ είναι κακές επειδή δεν υπάρχει πολιτικός διάλογος. Δεν είναι αναγκαίο να συμβαίνει κάτι τέτοιο, έστω κι αν δεν συμφωνούμε σ’΄ όλα. Οι σχέσεις μας πρέπει να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα, γιατί αυτό μόνο οφέλη μπορεί να ΄χει για την Τουρκία και το Ισραήλ. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις κοινές μας προκλήσεις όπως για παράδειγμα στη Συρία”, γράφει.

Επισημαίνει ότι συνεργασία μπορεί να υπάρξει και στο θέμα της πανδημίας του Covid 19 αλλά και στο
εμπόριο,τον τουρισμό,την ενέργεια, τα πανεπιστήμια και πολλά άλλα.
Καταλήγει γράφοντας ότι “το μπαλάκι για την βελτίωση των σχέσεων είναι στην Τουρκία” και εκτιμά ότι ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ είναι μια ευκαιρία.
Όλος ο κυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία δίνει μεγάλη δημοσιότητα στο άρθρο, το οποίο φανταζόμαστε θα ΄χουν διαβάσει και στην Αθήνα.

militaire

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.