ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κάτι ξέρει η Κομισιόν: Επίσημο έγγραφο αποκαλύπτει πότε θα γίνουν εκλογές

1 min read

Την ημερομηνία των εκλογών, αποκαλύπτει η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα που δόθηκε χθες, Τετάρτη στην δημοσιότητα.

Μεταξύ των άλλων, στη σελίδα 82 της έκθεσης και στην υποσημείωση με αριθμό 35 αναφέρεται ότι «οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, στις 19 και τις 26 Μαΐου (με το δεύτερο γύρο να διεξάγεται την ίδια ημερομηνία με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο). Οι εθνικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2019».

Το αγγλικό κείμενο έχει ως εξής:

«Regional and local elections to take place in two rounds on 19 and 26 May (the 2nd round taking place at the same date as the elections to the European Parliament). National elections will need to take place by October 2019».

Αν δεν πρόκειται για λάθος τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποκάλυψη ενός σχεδίου που το γνωρίζουν – αν δεν το έχουν επιβάλει κιόλας – οι δανειστές, προκειμένου να μην συμπέσουν οι εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οπότε θα έπρεπε να στηθούν συνολικά πέντε κάλπες. Αντίθετα εάν ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών διεξαχθεί στις 19 Μαΐου θα στηθούν λιγότερες κάλπες και άρα θα είναι μικρότερος ο κίνδυνος να προκληθούν προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου και μια εβδομάδα αργότερα ο δεύτερος γύρος σε όποιες περιοχές χρειαστεί. Στην έκθεση της, όμως η Κομισιόν επισημαίνει ότι ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου και ο δεύτερος στις 26 του ίδιου μήνα μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Δηλαδή «οι περιφερειακές και τοπικές εκλογές θα λάβουν χώρα σε δύο γύρους στις 19 και 26 Μαΐου (ο δεύτερος γύρος πραγματοποιείται στην ίδια ημερομηνία με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). … »

Την ίδια ώρα, όμως και σύμφωνα με την παρ.4 του αρ.9 του Καλλικράτη του υπουργείου Εσωτερικών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως αντικαταστάθηκε από το αρ.6 του Κλεισθένη, προβλέπει πως ο Α’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών διεξάγεται ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές, ήτοι στις 26 Μαΐου, ενώ ο Β’ γύρος την επόμενη Κυριακή όπου χρειαστεί.

Το έγγραφο της Κομισιόν, πάντως, προκάλεσε αναβρασμό και πολιτικές αντιδράσεις, με την Νέα Δημοκρατίανα κάνει λόγο για απαράδεκτες μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει την ήττα της.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.