ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καθυστερήσεις και λάθη στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των αναστολών Νοεμβρίου

1 min read

Με πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις συνεχίζονται οι καταβολές των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας.

Όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, περίπου 40.000 εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμη χρήματα για τον Νοέμβριο, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου. Εξ αυτών, 14.736 δικαιούχοι είχαν συμπληρώσει με λάθος τρόπο τις δηλώσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη», σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, ενώ εκτιμά ότι περίπου 24.000 εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν καθόλου αιτήσεις.

Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι η διαδικασία που έχει ορίσει το υπουργείο Εργασίας δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση την ορθή καταβολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρήματα καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που δηλώνουν οι εργαζόμενοι χωρίς καμία διασταύρωση, με αποτέλεσμα, αν κάποιος κάνει λάθος στην καταχώριση του ΙΒΑΝ, τα χρήματα να πιστωθούν σε… άλλον δικαιούχο.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν πιστωθεί 440.000.000 ευρώ σε 675.000 άτομα για τον Νοέμβριο, με μέγιστο ποσό τα 800 ευρώ, εφόσον ο εργαζόμενος ήταν σε αναστολή για όλο τον μήνα.

Καθώς η συντριπτική πλειονότητα τέθηκε σε αναστολή από τις 3 έως και τις 7 Νοεμβρίου, για να υπολογίσει πόσα χρήματα θα πρέπει να λάβει από το κράτος η ημερήσια αποζημίωση ανέρχεται σε 26,6 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό για τις ημέρες που εργάστηκε κανονικά το οφείλει ο εργοδότης. Όμως για τον Δεκέμβριο η αποζημίωση ειδικού σκοπού «επιστρέφει» στα 534 ευρώ ή στα 17,6 ευρώ ημερησίως.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.