ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καθυστερεί η χορήγηση συντάξεων και η πληρωμή «φεσιών» του Δημοσίου

1 min read

Οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων φτάνουν ακόμα και τους 27 μήνες για τις κύριες συντάξεις. Για τις επικουρικές μπορεί να χρειαστούν ακόμα και έξι χρόνια.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι αυτό το οποίο πιστοποιεί 43.520 εκκρεμείς αιτήσεις κύριας συνταξιοδότησης, 91.158 αιτήσεις για επικουρικές και 27.563 εκκρεμή αιτήματα για εφάπαξ.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων καταγγέλλει πως σκοπίμως δεν καταβάλλονται οι συντάξεις, ώστε η κυβέρνηση να δημιουργεί υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, το οποίο εμφανίζει και προς τους δανειστές.

Οι καθυστερήσεις στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου επισημάνθηκαν από το κουαρτέτο στην ελληνική κυβέρνηση στη διάρκεια του πρώτου γύρου της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας, αναφέρουν οι πληροφορίες και σχετικές παρατηρήσεις αναμένεται να περιληφθούν και στην έκθεση της Κομισιόν τον Νοέμβριο.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών με το σταγονόμετρο, αδυνατώντας να μειώσει έστω και κατά λίγα εκατομμύρια ευρώ το στοκ των απλήρωτων υποχρεώσεων των φορέων γενικής κυβέρνησης, οι οποίες συνεχίζουν να δημιουργούνται.

Εντυπωσιακό είναι δε το στοιχείο ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, τα οποία έφταναν σε 1,934 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου, αν εξαιρεθούν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, ήταν υψηλότερα σε σχέση με το επίπεδο που είχαν βρεθεί τον Δεκέμβριο του 2016 (1,704 δισ. ευρώ). Στο μεσοδιάστημα αυξήθηκαν περαιτέρω, αλλά ενάμιση χρόνο αργότερα το «φέσι» παραμένει πολλαπλάσιο.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.