ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καθηλώνουν στο έδαφος όλα τα Boeing 737 MAX 8 και ΜΑΧ 9 και οι ΗΠΑ

1 min read

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατάξουν την καθήλωση στο έδαφος όλων των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 και  MAX 9, μετά την αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία με 157 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών χωρών που έχουν ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση των πτήσεων με τους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών.

«Θα εκδώσουμε επείγουσα διαταγή απαγόρευσης για να καθηλωθούν όλες οι πτήσεις των 737 MAX 8 και 737 MAX 9 και των αεροπλάνων που συνδέονται με αυτήν τη σειρά», δήλωσε ο Τραμπ σε ρεπόρτερ στον Λευκό Οίκο.

Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, UnitedAirlines, American Airlines και Southwest Airlines, όλες τους χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου αεροσκάφη στις πτήσεις τους. Ήδη, η American Airlines, που διαθέτει 25 αεροσκάφη 737 MAX, ανακοίνωσε πως θα εργαστεί για τις απαραίτητες αλλαγές δρομολογίων το συντομότερο δυνατό.

Είχαν προηγηθεί έκτακτες συσκέψεις στην αρμόδια ομοσπονδιακή αρχή για τις αερομεταφορές, που ήδη έχει ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρείες για την απόφαση.

Η Boeing ανακοίνωσε ότι στηρίζει την απόφαση για την προσωρινή καθήλωση των αεροσκαφών αυτού του τύπου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.