Δε. Σεπ 28th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατεχόμενα: «Υπουργός» Οικονομίας και Ενέργειας ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί

1 min read

Το «υπουργικό συμβούλιο» εγκρίθηκε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί

Το χαρτοφυλάκιο του «υπουργού» Οικονομίας και Ενέργειας αναλαμβάνει ο μέχρι χθες Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί, στην νέα τετρακομματική «κυβέρνηση» που σχηματίστηκε σήμερα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, μετά τις «βουλευτικές εκλογές» της 7ης Ιανουαρίου.

Στον «κυβερνητικό» συνασπισμό μετέχουν το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), το Κόμμα του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι, το Κόμμα το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP) του Τζεμάλ Οζγιγίτ και το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς.

Το «υπουργικό συμβούλιο» εγκρίθηκε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. «Πρωθυπουργός» είναι ο αρχηγός του ΡΤΚ. Τουφάν Έρχιουρμαν, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός Εξωτερικών» ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι, «υπουργός Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού», ο Τζεμάλ Οζγιγίτ, «υπουργός Δημοσιονομικών», ο Σερντάρ Ντενκτάς.
Ο κ. Έρχιουρμαν είπε ότι, σύμφωνα με το «σύνταγμα», το «κυβερνητικό πρόγραμμα» πρέπει να αναγνωσθεί και να εγκριθεί από τη «βουλή» εντός μίας εβδομάδας από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας «κυβέρνησης». Το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί την ερχόμενη Παρασκευή, σημείωσε.

Σε ερώτηση για την υπουργοποίηση Ναμί, ο οποίος ανήκει στο ΡΤΚ, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι διαβουλεύθηκαν γι’ αυτό με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και είναι θέμα του κ. Ακιντζί εάν θα διορίσει κάποιον άλλο διαπραγματευτή, ή θα περιμένει να δει τις εξελίξεις σε σχέση με τη διαδικασία των συνομιλιών. Αλλά, σημείωσε, ο κ. Ναμί θα είναι μόνο «υπουργός».

Εκτός «κυβέρνησης» έμεινε το κόμμα της τουρκοκυπριακής Δεξιάς (Κόμμα Εθνικής Ενότητας), το οποίο αναδείχθηκε πρώτο στις «εκλογές».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.