ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Σεπτεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατεβάζει διακόπτες το δημόσιο για εξοικονόμηση ενέργειας

1 min read

Κλείνουν τα κλιματιστικά στο Δημόσιο και σβήνουν τα πολλά φώτα οι δήμοι από τους δρόμους προκειμένου να εξασφαλιστεί ενέργεια ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Η κυβέρνηση πατάει το κουμπί της εξοικονόμησης ενέργειας ξεκινώντας από το Δημόσιο ενώ σειρά θα πάρουν και τα νοικοκυριά, με κίνητρα εξοικονόμησης να ανακοινώνονται στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.

Σβήνουν τα φώτα

Στόχος είναι η κατανάλωση ενέργειας στους δημόσιους φορείς να μειωθεί άμεσα.

Σύμφωνα με το σχέδιο θα πρέπει αρχικά να ορίσουν έναν ενεργειακό υπεύθυνο, να προχωρήσουν στη συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, κλιματιστικά και καλοριφέρ θα πρέπει να είναι ρυθμισμένα σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, ενώ φώτα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα πρέπει να σβήνουν κατά την αποχώρηση των εργαζομένων.

Το σχέδιο προβλέπει και λιγότερα φώτα στους δρόμους με καλύτερο χρονοπρογραμματισμό.

Οι φορείς που δε θα πετυχαίνουν τον στόχο θα μπαίνουν στη μαύρη λίστα. Όσοι δεν συμμορφωθούν με το νέο πλαίσιο θα μείνουν εκτός του προγραμματισμού προσλήψεων.

Επιπλέον, δε θα αξιολογούνται αιτήματα για πρόσθετη χρήση πόρων για κάλυψη του επιπλέον ενεργειακού κόστους ή άλλες έκτακτες δαπάνες.

Για τους δήμους, η εξοικονόμηση 10% ειδικά στον οδοφωτισμό αποτελεί δεσμευτικό στόχο για την έκτακτη βοήθεια που θα δοθεί στο τέλος του έτους.

Όσες  πάλι υπηρεσίες πετύχουν 15% εξοικονόμηση, θα ενισχυθούν κατά το επιπλέον του 10% στον προϋπολογισμό τους.

Από τους περίπου 2.495 φορείς του δημοσίου, αυτοί που έχουν ενεργοποιηθεί και έχουν ορίσει τον υπεύθυνο είναι 221.

Δημοσίευση στα Social Media