ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατεβαίνουν οι Ρώσοι! Περίπου 15 πολεμικά πλοία κινούνται στην Α.Μεσόγειο- Στόχος τους η αμερικανική παρουσία στο Αιγαίο

1 min read

Η Μόσχα αναμένει εξελίξεις στον Εύξεινο Πόντο μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού άμυνας.

  • Είναι πλέον γεγονός ότι εισερχόμαστε σε νέα φάση του νέου τύπου ψυχρού πολέμου, ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, αφού οι Ρώσοι ενισχύουν τις μονάδες επιφανείας τους και τα υποβρύχια τους στην Α.Μεσόγειο με ανησυχητικό πλέον ρυθμό.   

Η φρεγάτα “Admiral Grigorovich” του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατευθύνεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, “φορτωμένη” με πυραύλους Kalibr, για να δηλώσει την ρωσική παρουσία στην πιο σημαντική από όλες τις απόψεις θάλασσα του κόσμου σήμερα.

Η φρεγάτα Admiral Grigorovich του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας πλέει μέσω των Στενών του Βοσπόρου καθοδόν προς τη Μεσόγειο Θάλασσα, ανακοίνωσε η διοίκηση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

“Η φρεγάτα μας βρίσκεται σε προγραμματισμένη αποστολή από τη Μαύρη Θάλασσα στην υπεράκτια θαλάσσια ζώνη”, αναφέρεται στην ρωσική ανακοίνωση.

Η εν λόγω σύγχρονη ρωσική μονάδα επιφανείας θα ενταχθεί στη μόνιμη ειδική αρμάδα του ρωσικού ναυτικού, αντικαθιστώντας την Φρεγάτα “Ναύαρχος Έσσεν”, η οποία εκτελούσε τα καθήκοντά της στη Μεσόγειο Θάλασσα από τον Αύγουστο του 2021.

Η Φρεγάτα “Admiral Grigorovich” είναι μέρος μιας νέας σειράς  πλοίων Project 11356R/M και έχει σχεδιαστεί ειδικά για αποστολές  καταστροφής εχθρικών πλοίων επιφανείας, υποβρυχίων και χερσαίων εγκαταστάσεων, καθώς και για την εκτέλεση περιπολιών γαι την υπεράσπιση των θαλάσσιων οδών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία, στέλνει μηνύματα κάνοντας αισθητή την παρουσία της με στρατιωτικές δυνάμεις στην Μεσόγειο, θέλοντας να δείξει τα δόντια της προς κάθε κατεύθυνση.

Αυτήν την φορά το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, δηλώνει την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο ενισχυμένο και όταν λέμε ενισχυμένο, εννοούμε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, φρεγάτες, κορβέτες, όλα προερχόμενα από τον ισχυρότατο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, που αριθμούν 15 περίπου πλοία και υποβρύχια.

Γιατί ενισχύουν τον στόλο τους στην Μεσόγειο οι Ρώσοι;

Ένας λόγος των ρωσικών στρατιωτικών κινήσεων αφορά την επικείμενη άφιξη 400 Αμερικανών στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη τον Νοέμβριο, προκαλώντας ενδόμυχους φόβους στο Κρεμλίνο για  τυχόν σενάρια που θα αφορούν τα Στενά του Βοσπόρου, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο Ντονιέντσκ.

Οι πρώτοι 400 Αμερικανοί στρατιώτες, που θα είναι μόνιμοι στην Αλεξανδρούπολη, θα εγκατασταθούν στο στρατόπεδο “Γιαννούλη» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Μόσχα θέλει να έχει εναλλακτική λύση με την παρουσία ικανού ρωσικού στόλου Μεσογείου, σε κάθε πιθανό και απίθανο  ενδεχόμενο ενώ ο πόλεμος στην Α.Ουκρανία φουντώνει ημέρα με την ημέρα.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Γιούρι Νετκάτσεφ, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι “για να υποστηρίξουν όμως στρατιωτικά την Ουκρανία, τα αμερικανικά αντιτορπιλικά δεν χρειάζεται να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτά τα πλοία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους RGM-109E Tomahawk Block IV, τύπου Κρουζ με εμβέλεια 2.400 χλμ. οι οποίοι είναι ικανοί να διασχίσουν ολόκληρη την Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία για να χτυπήσουν στο Ντονέτσκ ( από το Βόρειο Αιγαίο)”. 

Με λίγα και απλά λόγια, το Βόρειο Αιγαίο έχει υπολογιστεί σε ένα σενάριο ραγδαίας αναβάθμισης των εντάσεων στην Α.Ουκρανία και την Κριμαία, με στόχο να διαδραματίσει τρομερά σοβαρότατο ρόλο, δεδομένης και της συνθήκης του Μοντρέ και των περιορισμών στα Στενά του Βοσπόρου.

ΝΑΤΟ και Ρωσία προετοιμάζονται για ένα ισχυρότατο μπραντεφέρ στην περιοχή μας, ενώ οι Τούρκοι σχεδιάζουν τον επόμενο μήνα πιθανότατα έρευνες στην Α.Μεσόγειο, δημιουργώντας μια πραγματικά “καυτή” περιοχή σε ολόκληρη την Μεσόγειο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.