ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατεβαίνει στις εκλογές το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με Πρόεδρο πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

1 min read

Αρκετή φημολογία έχει αναπτυχθεί για το αν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο σχηματισμός που έχει δημιουργήσει υπό τον τίτλο «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», θα μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, στις 21 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ψηφιστεί ο νόμος 5019/2023. Ο οποίος απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα. Ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

Επομένως, κατόπιν συλλογικής απόφασης του κόμματος, την οποία επικαλείται το bankingnews.gr φαίνεται πως επικεφαλής του σχηματισμού «Έλληνες» αναλαμβάνει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Μάλιστα, ο εν λόγω άνδρας θεωρείται εγνωσμένου νομικού κύρους. Και, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, προφανώς αποτελεί την απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη.

Παρ’ όλα αυτά, όλα αναμένεται να κριθούν στις 5 Μαΐου. Όταν το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου λάβει τη σχετική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες». Άλλωστε, το συγκεκριμένο Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα συμμετοχής ενός κόμματος στην εκλογική διαδικασία.

https://youtube.com/shorts/0IOLGUAvUrg?feature=share

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.