ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατέρρευσε το ευρώ, κάτω από το 1 δολ. μετά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Έχει αποδυναμωθεί κατά 12% το 2022

1 min read

Για πρώτη φορά από το 2002 το ευρώ κατέρρευσε κάτω από το 1 δολ. μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που διαμορφώθηκε στο 9,1% για τον Ιούνιο του 2022.
Κατά συνέπεια, 1 ευρώ αξίζει όσο 1 δολ. για πρώτη φορά σε δύο 10ετίες, έπειτα μια από ιστορική υποχώρηση του ενιαίο νομίσματος. Αξίζει σημωθεί ότι το ευρώ έχει αποδυναμωθεί κατά 12% από την αρχή του έτους.

Η πτωτική πορεία του ευρώ προς την απόλυτη ισοτιμία ήταν απίστευτα ραγδαία, δεδομένου ότι διαπραγματευόταν περίπου στο 1,15 δολ. τον Φεβρουάριο. Μια σειρά από ολοένα και μεγαλύτερες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed έχει ενισχύσει το δολάριο, ενώ η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει τις προοπτικές για ανάπτυξη στην ευρωζώνη και αύξησε το κόστος των εισαγωγών ενέργειας της.
Η πτωτική πορεία του ευρώ προς την απόλυτη ισοτιμία ήταν απίστευτα ραγδαία, δεδομένου ότι διαπραγματευόταν περίπου στο 1,15 δολ. τον Φεβρουάριο. Μια σειρά από ολοένα και μεγαλύτερες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed έχει ενισχύσει το δολάριο, ενώ η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει τις προοπτικές για ανάπτυξη στην ευρωζώνη και αύξησε το κόστος των εισαγωγών ενέργειας της.

Δεμένα τα χέρια της ΕΚΤ

Η πορεία του ευρώ δένει τα χέρια της ΕΚΤ. Μέχρι στιγμής έχει αντισταθεί στην επιθετική σύσφιξη νομισματικής πολιτικής που έχουν προχωρώσει οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο, σηματοδοτώντας ότι θα αυξήσει το κόστος δανεισμού κατά ένα τέταρτο της μονάδας αργότερα αυτόν τον μήνα. Σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά μεταξύ των επιτοκίων θα διευρυνθεί και κατά συνέπεια θα διατηρηθεί η πίεση στο κοινό νόμισμα.

Πηγή .bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.