Κυ. Νοέ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατατίθενται οι 49.963 «φουσκωμένες» συντάξεις χηρείας

1 min read

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων 49.963 συντάξεων χηρείας μπαίνουν από σήμερα 27 Σεπτεμβρίου οι αυξήσεις κατά 40% ενώ 3.178 τέκνα θα δουν μειώσεις! Τα αναδρομικά τα οποία δικαιούνται, όσοι έλαβαν αυξήσεις, θα πιστωθούν στα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η διαδικασία επαναφαναφοράς των συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) ολοκληρώθηκε και απεστάλησαν τα αρχεία πληρωμών για την αύξηση των συντάξεων χηρείας από 50% σε 70%. Συνολικά έγινε επαναφορά στο προ του νόμου Κατρούγκαλου ποσοστό (70%) στις εξής συντάξεις χηρείας:

  • Σε 10.543 συντάξεις χηρείας του του Δημοσίου και
  • Σε 43.598 συντάξεις χηρείας του τ.ΙΚΑ. Σε 13.182 συντάξεις δεν προέκυψε αύξηση στο καταβαλλόμενο ποσό επειδή ήδη οι δικαιούχοι και οι δικαιούχες λάμβαναν το κατώτατο όριο.

Μάλιστα, για 3.178 τέκνα προκύπτει μείωση λόγω ανακατανομής μεταξύ των ποσοστών της χήρας και των τέκνων. Μόνο για 247 συντάξεις δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας (θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου οπότε και θα καταβληθούν οι προκύπτουσες αυξήσεις).

Σημειώνεται ότι για τις συγκεκριμένες συντάξεις χηρείας ο μέσος όρος αύξησης ανά σύνταξη ανέρχεται στα 208 ευρώ για το πρώην ΙΚΑ και το 290 ευρώ για το Δημόσιο.

Τα ποσά που αντιστοιχούν στους μήνες από την ψήφιση του νόμου μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2019 θα καταβληθούν με τις συντάξεις Νοεμβρίου στο τέλος Οκτωβρίου 2019.

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.