ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

1 min read

Στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση κατατέθηκε πριν από λίγο το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο θα αναρτηθεί σε λίγο στην ιστοσελίδα της Βουλής και θα παραπεμφθεί στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα αποτυπώνει το σημερινό δημοσιονομικό περιβάλλον αλλά και την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοσιονομικές παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν την περικοπή των συντάξεων.

«Από τη μεριά μας έχουμε ήδη δηλώσει με σαφήνεια ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εφαρμοστεί φυσικά και το σύνολο των αντιμέτρων.

Αντιθέτως έχουμε εξηγήσει και αυτό θα αποτυπώνεται στο προσχέδιο ότι και χωρίς την εφαρμογή του μέτρου των περικοπών των συντάξεων υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.