ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν

1 min read

Δύο οι υποψήφιοι – Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης από την Τράπεζα σε συνεργασία με την PwC, χρηματοοικονομικό σύμβουλο της πώλησης

Ολοκληρώθηκε η φάση των δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας “Ημιθέα Α.Ε.”, η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης από την Τράπεζα σε συνεργασία με την PwC, χρηματοοικονομικό σύμβουλο της πώλησης, όπως προβλέπεται από τους όρους της σχετικής διαδικασίας, προκειμένου η Τράπεζα να λάβει την τελική της απόφαση.”

Ποιοι διεκδικούν την εταιρεία

Από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι γνωστό πως το νοσοκομείο διεκδικούσαν δύο ξένα επενδυτικά funds και το Ίδρυμα Ωνάση – το οποίο δήλωσε πως θα το δωρίσει στο ελληνικό δημόσιο – ωστόσο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αν αυτό τελικά αποτυπωθεί και στην κομβική για τον διαγωνισμό κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. Είναι προφανές πως η διαδικασία διαφοροποιείται εάν πχ παραμείνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ή αν κάποιοι αλλά και ποιοι θα αποχωρήσουν.

Η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας που ανέλαβε για λογαριασμό της Πειραιώς η PricewaterhouseCoopers (PwC). Η PricewaterhouseCoopers θα αξιολογήσει τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές και θα συντάξει έκθεση την οποία και θα παραδώσει στην Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία ανήκει το νοσοκομείο.

Οι υποψήφιοι ήταν αρχικά δύο, ένα από τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι, το Μubadala Investment Company και η Farallon Capital Μanagement, ένας αμερικανικός επενδυτικός οργανισμός με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Ο τρίτος ενδιαφερόμενος έχει ελληνική ταυτότητα, πρόκειται για το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο «καλωσόρισε» η κυβέρνηση αμέσως μόλις κατατέθηκε η μη δεσμευτική προσφορά του.

UPDATE: Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το επενδυτικό fund του Αμπου Ντάμπι, δεν υπέβαλλε τελικά δεσμευτική προσφορά, ενώ επίσημες ανακοινώσεις για την πώληση του νοσοκομείου αναμένονται ενδεχομένως αύριο.

Περισσότερες πληροφορίες στο Newmoney.gr

Δημοσίευση στα Social Media