Κατασχέσεις και άνοιγμα θυρίδων σχεδιάζει για το 2018 η ΑΑΔΕ

NewskamateroΤο προσεχές διάστημα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ και το θερινό πρόγραμμα ελέγχων, με τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να ξεκινούν εφόδους στα νησιά των Κυκλάδων.

Οι εισπρακτικοί στόχοι είναι υψηλότεροι από το περυσινό έτος καθώς η φοροδιαφυγή έχει διογκωθεί λόγω των σκληρών φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων αλλά και εξαιτίας της αναβάθμισης των συστημάτων ελέγχου που διαθέτει πλέον η εφορία.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων προβλέπει:

Ληξιπρόθεσμα χρέη. Σύμφωνα με το σχέδιο, φέτος η φορολογική διοίκηση υπολογίζει να εισπράξει περίπου 6 δισ. ευρώ από παλαιά, προ του 2018, και νέα χρέη που θα δημιουργηθούν φέτος. Στο πλαίσιο αυτό θα αυξηθούν οι επιστολές προς τους οφειλέτες για την τακτοποίηση των χρεών τους και εάν δεν συμμορφωθούν, θα ενεργοποιηθούν τα αναγκαστικά μέτρα που προβλέπουν κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων. Ενδεικτικά, προγραμματίζονται μάλιστα τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές κλήσεις για την ενημέρωση των φορολογούμενων σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία αυτοματοποιημένου συστήματος είσπραξης οφειλών. Το σύστημα θα έχει τις ακόλουθες εφαρμογές:

– Παρακολούθηση ταυτότητας οφειλέτη και οφειλών.

– Παρακολούθηση και αυτοματοποίηση συμψηφισμών.

– Διαχείριση ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων, ειδοποιήσεων και επιδόσεων.

– Παρακολούθηση και αυτοματοποίηση λήψης μέτρων είσπραξης.

– Εφαρμογή ενημέρωσης των φορολογουμένων για θέματα οφειλών.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Σάλος για την παραίτηση Σακελλαρίου από το ΣτΕ – Οι αιχμές και οι διαρροές

Σε παραίτηση… έκπληξη, ένα μήνα πριν από τη συνταξιοδότησή του, προχώρησε χθες ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου, επικαλούμενος τις πρόσφατες διαρροές σχετικά με την απόφαση για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, υπογραμμίζοντας πως επέφεραν καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία του θεσμού, γεγονός που δεν του επιτρέπει να ασκεί τα καθήκοντά του. […]