ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Kαταστροφικό αποδείχτηκε το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Άνδρο Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρούσα ζητά ο δήμαρχος

1 min read

Kαταστροφικό αποδείχτηκε το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Άνδρο, όπου ένα μπουρίνι προκάλεσε την περασμένη Τετάρτη μεγάλα προβλήματα στο νησί.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Λοτσάρης μίλησε για τις ζημιές στην Άνδρο και τις προσπάθειες αποκατάστασης που συνεχίζονται. «Ιδίως στην περιοχή της Υδρούσας είχαμε μεγάλες ζημιές. Την Τετάρτη ήταν πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα με την έντονη βροχόπτωση να δημιουργεί πολλά προβλήματα» δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοτσάρης η κινητοποίηση των τοπικών Αρχών ήταν άμεση για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι κεραυνοί και ο υδροστρόβιλος στην Ανδρο. «Υπήρχε διακοπή στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο εξαιτίας των κατολισθήσεων και των φερτών υλικών», επισήμανε για την κακοκαιρία που έπληξε το νησί εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς το νησί έχει χωμάτινο οδικό δίκτυο σε μεγάλη έκταση, με αποτέλεσμα τα συνεργεία του δήμου να πρέπει να αποκαταστήσουν ζημιές σε πολλά χιλιόμετρα. Μάλιστα όπως είπε υπέβαλλε αίτημα στην Πολιτική Προστασία για να κηρυχθεί τμήμα του νησιού της Άνδρου και πιο συγκεκριμένα η δημοτική κοινότητα Υδρούσας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Δεν ήταν κάτι απλό. Ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο κ. Λοτσάρης ο οποίος εκτιμώντας το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε ο υδροστρόβιλος τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν εργασίες αντιστήριξης σε αρκετά σημεία προκειμένου να αποφευχθούν νέες κατολισθήσεις. Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.