ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταστροφικά ημίμετρα για τη δημόσια υγεία – Το πλάνο Πλεύρη για το Παίδων «Αγία Σοφία»

1 min read

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να προτάσσει την προχειρότητα έναντι της αποτελεσματικότητα, προκειμένου να μη… χαλάσει το χατίρι στα ιδιωτικά συμφέροντα, λειτουργώντας καθαρά εις βάρος του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας.

Τρανό παράδειγμα η αντιμετώπιση του σημαντικότατου προβλήματος που έχει προκύψει στο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου 3.000 παιδιά βρίσκονται σε αναμονή για χειρουργείο, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, φαντάζει ως ιδανικότερη λύση το «μπάλωμα» της υποστελέχωσης με «δανεισμούς» προσωπικού από άλλες, εξίσου υποστελεχωμένες δομές υγείας, παρά η επίταξη ιατρικού προσωπικού από ιδιωτικές δομές.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι θα μεταφερθούν για δύο μήνες αναισθησιολόγοι από άλλα νοσοκομεία, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες στο Παίδων «Αγία Σοφία», αναγκασμένος μάλιστα να παραδεχθεί ότι η εν λόγω απόφαση «θα δημιουργήσει προβλήματα σε νοσοκομεία ενηλίκων».

«Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και επειδή δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων», είπε ο Θάνος Πλεύρης, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο επίταξης, αλλά τασσόμενος υπέρ της συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε -με καθυστέρηση αρκετών μηνών- κατά προτεραιότητα προκήρυξη θέσεων αναισθησιολόγων για το Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά και το άνοιγμα νέας χειρουργικής κλίνης στο «Αγία Σοφία», ούτως ώστε να καλυφθεί μέρος των 3.000 χειρουργικών επεμβάσεων που βρίσκονται σε αναμονή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.