ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταστροφές στην Κρήτη από την κακοκαιρία Απεγκλώβισαν έγκυο που ήταν έτοιμη να γεννήσει – ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

1 min read

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη με τις εικόνες από το νησί να θυμίζουν “βιβλική καταστροφή”. Η περιοχή της Χερσονήσου βρέθηκε στο “μάτι του κυκλώνα” με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια.ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Cretalive, cretapost

Μέσα σε όλη αυτή την απόγνωση έγινε γνωστό πως μία εγκλωβισμένη γυναίκα που ήταν ετοιμόγεννη ένιωσε πως ήρθε η ώρα του τοκετού κι έπρεπε να μεταφερθεί στο μαιευτήριο,

Τελικά, σύμφωνα με το Cretalive, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής η έγκυος απεγκλωβίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 450 κλήσεις για βοήθεια. Οι διασώσεις ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί από τα ορμητικά νερά, σύμφωνα με το cretalive.gr, έφτασαν τις 77, μεταξύ αυτών και 27 ανήλικοι.

Έχουν διαλυθεί τα οδικά δίκτυα στη Χερσόνησο – Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ

Καταστροφική ήταν η κακοκαιρία που έπληξε χθες το δήμο Χερσονήσου που ήδη μετρά τις πληγές του.

Οι δρόμοι έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί ενώ αρκετές είναι και οι ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες.

«Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι Γούβες, οι Γούρνες, η Ανάληψη και τα Μάλια. Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί τα οδικά δίκτυα, τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και πιθανότατα τα αποχετευτικά δίκτυα – καθώς είχαμε κάποια θέματα με τα αντλιοστάσια τα οποία ελπίζω να σώσουμε. Επίσης, έχουμε τεράστιες ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες, σπίτια και επιχειρήσεις, καθώς και εκατοντάδες αυτοκίνητα που καταστράφηκαν τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά», δήλωσε στο cretapost, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στα σημεία όπου το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

«Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί εντελώς στο Κουτουλουφάρι, στο κέντρο της Ανάληψης, στον παραλιακό των Γουβών καθώς και στα Μάλια. Όπως καταλαβαίνεται η καταγραφή από μόνη της απαιτεί κάποιες μέρες. Ωστόσο, μπορώ να σας πως ότι η πρώτη εκτίμηση όμως μιλάει για κάμποσα εκατομμύρια ευρώ. Έχουν διαλυθεί κυριολεκτικά αρκετά οδικά δίκτυα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σέγκος και επεσήμανε πως το μόνο ευτύχημα ήταν πως δεν θρηνήσαμε θύματα: «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Το κύμα της κακοκαιρίας έφτασε σε πολλούς οικισμούς γύρω στις 7 με 7.30 το πρωί που ο κόσμος βρισκόταν σπίτι. Γι’ αυτό και θεωρώ δεν είχαμε θύματα».

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κρήτη για τις καταστροφές

Κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται σήμερα στην Κρήτη με αφορμή την καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, με εντολή πρωθυπουργού το κυβερνητικό κλιμάκιο θα προχωρήσει σε επιθεώρηση των καταστροφών που υπέστη η περιοχή της Χερσονήσου από τα καιρικά φαινόμενα.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη αλλά και τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί και θα συζητηθούν όλα τα θέματα προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες αποκατάστασης.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να γίνει μία πρώτη αυτοψία.

Προβλήματα και στον Πλατανιά

Προβλήματα, κυρίως σε σημεία της ενδοχώρας του δήμου Πλατανιά, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, κατά τη διάρκεια της νύκτας.

 Στον επαρχιακό δρόμο Φουρνές – Μεσκλά σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, ενώ στην περιοχή του Αλικιανού ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Κερίτη.

   Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης σε πολλά σημεία του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου του δήμου υπάρχουν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών στο οδόστρωμα που «κρύβουν» κινδύνους για τους οδηγούς. Ο δήμαρχος Πλατανιά καλεί τους δημότες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις.

   Λόγω της κακοκαιρίας, προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας, τα οποία σταδιακά αποκαταστάθηκαν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.