ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταρρέει το κυβερνητικό σχέδιο εμβολιασμού: Δεν έχουν ούτε σύριγγες! – Λινού: «Έτσι όπως πάει lockdown και το 2021

1 min read

Το πολυδιαφημισμένο με άλλα 18 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ κυβερνητικό σχέδιο εμβολιασμού «Ελευθερία» φαίνεται πως ναυαγεί πριν καν… έρθουν τα εμβόλια, αφού σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής -που αντιπολιτευόμενη δεν τη λες- η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να εφοδιαστεί ούτε με σύριγγες(!) με αποτέλεσμα να τελειώνουν και να ζητάει τώρα, τελευταία στιγμή, από καπνοβιομήχανους και εισαγωγείς να «στηρίξουν» την αγορά 5 εκατ. συρίγγων εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιανουαρίου για να γίνουν οι εμβολιασμοί. 

Να σημειώσουμε πως αυτές οι ελλείψεις υπάρχουν την πρώτη φάση του εμβολιασμού όπου έχουν γίνει μόλις 16.233 εμβόλια. Δηλαδή τι θα γίνει όταν θα εμβολιάζουν «5.000 ανθρώπους την ημέρα» όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός; (Για 2.000.000 τον μήνα όπως είχε δηλώσει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν το συζητάμε).

Μάλιστα εκτός από σύριγγες σύμφωνα με την Καθημερινή, υπάρχει και έλλειψη ξηρού πάγου απαραίτητου για την διατήρηση των εμβολίων για να μην χαλάσουν.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει σε προβληματισμό τους λοιμωξιολόγους με την Αθηνά Λινού να δηλώνει πως έτσι όπως πάει το πράγμα με τα εμβόλια θα έχουμε lockdown όλο το 2021 και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.

«Δυστυχώς, σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς είμαστε πάρα πολύ πίσω. Υπολογίζαμε ότι θα είχαμε δυο εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κάθε μήνα και για τους τρεις επόμενους μήνες δε νομίζω ότι θα έχουμε παραπάνω από ένα εκατομμύριο δόσεις. Αυτό με απλούς υπολογισμούς σημαίνει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται θα παραταθούν για όλο το 2021, εκτός και αν κάποιο εμβόλιο μας εκπλήξει θετικά, απαιτεί μία δόση και έχουμε μεγάλη παραγωγή»,είπε.

«Αν είχαμε ξεκινήσει αυτούς τους εμβολιασμούς, με τις δυο δόσεις που απαιτούνται, θα φτάναμε στο τέλος του Αυγούστου. Θα σήμαινε 100.000 δόσεις την ημέρα. Ένα δύσκολο εγχείρημα ακόμη και να υπήρχαν τα 1.000 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα μας»,

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην κάνει εθνικές παραγγελίες εμβολίων, όπως πχ. η Ουγγαρία καθώς έτσι θα αναγκαστεί να τα πληρώσει πιο ακριβά και έχει επιλέξει να περιμένει την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που σε βάθος χρόνου ίσως κοστίσει πολύ περισσότερο στην Ελλάδα λόγω παράτασης του lockdown.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.