ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταργούνται από τα ΚΕΠ 71 υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ

1 min read

Συνολικά 71 υπηρεσίες που χορηγούσαν τα ΚΕΠ καταργούνται με κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για 63 διαδικασίες του e-ΕΦΚΑπέντε διαδικασίες του ΟΠΕΚΑ και τρεις διαδικασίες του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων που θεωρούνται πλέον παρωχημένες ή εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του του e-ΕΦΚΑ καταργούνται προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρή Λιβάνιου.

Οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) καταργούνται με Κοινή Υπουργική Απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρή Λιβάνιου.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) από την κοινή ομάδα εργασίας που έχουν συγκροτήσει τα δύο συναρμόδια υπουργεία, υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης των Διαδικασιών, Λεωνίδα Χριστόπουλου, για την αξιολόγηση και τον εξορθολογισμό των διοικητικών διαδικασιών των φορέων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στόχος είναι τόσο η διευκόλυνση των πολιτών, όσο και η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών από περιττό γραφειοκρατικό φόρτο.

Οι 71 διοικητικές διαδικασίες που καταργούνται, από τα συστήματα των ΚΕΠ

«Υπενθυμίζεται πως συνολικά επαναξιολογήθηκαν 272 διαδικασίες του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να προωθηθεί η ουσιαστική διοικητική ενοποίηση του φορέα και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ήδη, με εγκύκλιο που έχει εκδώσει ο κ. Χριστόπουλος, προς όλα τα ΚΕΠ της χώρας, 68 διαδικασίες του e-ΕΦΚΑ καταργήθηκαν από τα συστήματα των ΚΕΠ.

Με την κατάργηση των επιπλέον 71 διαδικασιών ολοκληρώνεται το έργο της επαναξιολόγησης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δημοσίευση στα Social Media