ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταπέλτης ο Αμερικανός ειδικός και αμυντικός αναλυτής Σκοτ Ρίτερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία Οι Ρώσοι δεν μπλοφάρουν – Ότι λένε το κάνουν

1 min read

Καταπέλτης ο Αμερικανός ειδικός και αμυντικός αναλυτής Σκοτ Ρίτερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις μεθοδεύσεις των ΗΠΑ.

Όπως είπε, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Ρώσοι δεν μπλοφάρουν αναφορικά με την Ουκρανία.

Όταν λένε ότι θα κάμουν κάτι το κάνουν και ακριβώς με τον τρόπο που έχουν πει ότι θα το κάνουν.

«Εκεί ήμαστε σήμερα. Έχουμε ένα πόλεμο στην Ουκρανία το οποίο η Ρωσία κερδίζει αποφασιστικά», σημείωσε για να συνεχίσει:

 «Η Ρωσία έχει κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με χαρακτηριστική άνεση.

Θα έλεγα ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μια από τις πιο σημαντικές νίκες στην σύγχρονη ιστορία. Αυτά όμως δεν θα τα ακούσετε από τα MSM καθώς τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ αναφέρουν ακριβούς τα αντίθετα», σημείωσε ο Ρίττερ για να συνεχίσει:

«Ποτέ δεν υπήρχε δημοκρατία στην Ουκρανία. Η Ουκρανία ήταν ένα διεφθαρμένο κράτος.

Όλοι μιλούν ρώσους ολιγαρχίες. Η Ουκρανία έχει περισσότερους  Ολιγαρχίες ανά κάτοικο από όσους έχει η Ρωσία και αυτοί είναι ουσιαστικά που ελέγχουν όλο το πολιτικό σκηνικό στην χώρα αυτή.

Πως έγινε ο Ζελένσκι πρόεδρος;

Ο Ζελένσκι ήταν ένας κωμικός που δούλευε για ένα τηλεοπτικό σταθμό που ανήκε σε ένα τέτοιο ολιγαρκή και ο οποίος του είπε “Ξέρεις κάτι; αποφάσισα να σε κάνω πρόεδρο”.

Ο Ζελένσκι δεν είπε μια μέρα θα γίνω πρόεδρος. Ο Ζελένσκι πρωταγωνιστούσε σε μια κωμική σειρά  που γελούσαν όλοι. Είναι αν να κάνουμε  εδώ στην Αμερική πρόεδρο τον Μάρτιν Σιν επειδή πρωταγωνιστεί στη σειρά West Wing.

Αυτό έκαναν οι Ουκρανοί και για αυτό το λόγο η πολιτική σκηνή  τους είναι τόσο απαίσια.

Το 2014 η Ουκρανία είχε πρόεδρο των Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήθελε να μπει στην ΕΕ. Οι κανόνες όμως που ήθελε να επιβάλλει η ΕΕ απαιτούσαν ουσιαστικά από την Ουκρανία, να πληρώσει για να μπει  στην ΕΕ, Για την ακρίβεια όχι από την Ουκρανία αλλά απ την Ρωσία.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Γιανουκόβιτς  και του είπε δεν με ενδιαφέρει καν αν θα μπείτε στην ΕΕ, αλλά εγώ δεν πρόκειται να πληρώσω για αυτό.

Ο Πούτιν του είπε ακόμη αν θέλετε να μπείτε στην ΕΕ μπείτε, αλλά αν δεν μπορέσετε ελάτε να δουλέψουμε μαζί.

Ο Γιανουκόβιτς αποφάσισε ότι από την στιγμή που αυτό δεν ήταν δυνατό τότε θα ήταν καλύτερα για την Ουκρανία να συνεργαστεί οικονομικά με την Ρωσία.

Αυτό δημιούργησε στην αρχή εκτεταμένες διαδηλώσεις ειρηνικές διαδηλώσει όμως. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν ΗΠΑ και ΕΕ πραγματοποιώντας ένα coup d’etat  ένα πραξικόπημα για να ρίξουν τον Γιανουκόβιτς και να φέρουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Και τους έφεραν. Έφεραν τους Μπαντέρα οι οποίοι οργάνωσαν ένοπλη εξέγερση. Ο ίδιος ο Μπάιντεν πήρε τηλέφωνο τον Γιανουκόβιτς και του είπε: “Πρέπει να φύγεις”, και έφυγε φέρνοντας την Ουκρανία στο χάος», είπε μεταξύ άλλων ο Ρίττερ.

Ο Σκοτ Ρίτερ είναι Αμερικανός συγγραφέας και ειδικός και πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών και επιθεωρητής όπλων της Ειδικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών (UNSCOM).

Υπηρέτησε ως στρατιωτικός αναλυτής κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Desert Storm και στη συνέχεια ως μέλος της UNSCOM που επέβλεπε τον αφοπλισμό των όπλων μαζικής καταστροφής (WMD) στο Ιράκ από το 1991 έως το 1998, από το οποίο παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αργότερα έγινε επικριτικός του πολέμου στο Ιράκ και της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.

Την ίδια ώρα δυνατά ηχούν και πάλι τα τύμπανα πολέμου  λίγο προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη ρωσική επιχείρηση  στην Ουκρανία.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι η Ρωσία ενδεχομένως να ετοιμάζει νέα επίθεση στα βόρεια και ανατολικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.