ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταγγελία βόμβα, που εάν αποδειχθεί αληθινή, θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό Παγιδεύτηκε το τηλέφωνο πολίτη με sms για το εμβόλιο Covid από το Predator

1 min read

Καταγγελία – βόμβα, που εάν αποδειχθεί αληθινή, θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό, καθώς θα πρόκειται για την επιβεβαίωση παρακολουθήσεων σε μαζική κλίμακα.
Θα πρόκειται για τις παρακολουθήσεις απλών πολιτών και όχι πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και στρατιωτικών.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης στην Ολομέλεια της Βουλής περιέγραψε τον απίστευτο τρόπο, με τον οποίο «παγιδεύτηκε» τηλέφωνο πολίτη μέσω sms που έλαβε από την «ελαφρώς παραποιημένη» διεύθυνση emvolio.gov.gr εν είδει υπενθύμισης για δόση εμβολίου.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι πολίτης, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε, έλαβε sms με «παραποιημένη ελαφρώς τη διεύθυνση emvolio.gov.gr».
«Πότε ο πολίτης αυτός δέχτηκε το sms; Λίγες μέρες πριν κάνει το εμβόλιό του.

Ζητούνται εξηγήσεις από Πιερρακάκη

Δηλαδή, την ώρα που περίμενε το sms υπενθύμισης του εμβολίου, αντί να πάρει το κανονικό sms, πήρε το μολυσμένο sms με Predator» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τόνισε μάλιστα ότι για το ζήτημα αυτό πρέπει να έρθει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να αποσαφηνίσει «πώς γνώριζαν οι χειριστές του Predator αυτό το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη».
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο πολίτης «πάτησε το link», παραδίδοντας την προσωπική του ζωή στο ψηφιακό «αρπακτικό».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως προκύπτει ενιαίο κέντρο διαχείρισης προσωπικών δεδομένων από την πλατφόρμα gov.gr με τους «εγκεφάλους που έστησαν τις παρακολουθήσεις μέσω Predator».
Στηλιτεύοντας την υπόθεση με την εταιρία Majoritas, η οποία με πρακτικές Cambridge Analytica χειρίστηκε προσωπικά δεδομένα πολιτών για να αποστέλλει στοχευμένο περιεχόμενο της ΝΔ σε ψηφοφόρους, ζήτησε από τον κ. Πιερρακάκη να απαντήσει ή να παραιτηθεί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.