ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταγγελία-βόμβα : Η Κοτανίδου διαχειρίζεται της MEΘ των VIP στον «Ευαγγελισμό»!

1 min read

Σύμφωνα με τον γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, η σύμβουλος του πρωθυπουργού κρατάει τα κλειδιά μίας κλίνης Εντατικής Θεραπείας για τους… εκλεκτούς, στο νοσοκομείο όπου εργάζεται

Η… βόμβα που πυροδότησε την προηγούμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ εξερράγη το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο Πάνος Παπανικολάου (φωτό) αποκάλυψε πως μία εκ των VIP ΜΕΘ λειτουργεί στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και βρίσκεται υπό την εποπτεία της προέδρου της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασίας Κοτανίδου (φωτό)!

Η νέα καταγγελία του Πάνου Παπανικολάου προκαλεί ερωτήματα και γεννά πολιτικές εξελίξεις, δεδομένου ότι η κυρία Κοτανίδου είναι υπεύθυνη των ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, άτυπη σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και αυτή η οποία την περασμένη Παρασκευή… διέψευσε τις καταγγελίες περί ύπαρξης VIP ΜΕΘ από τη θέση της προέδρου της ΕΕΘ!

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Κontra24», ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ κλήθηκε να απαντήσει αν έχει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με την καταγγελία που είχε κάνει μία εβδομάδα νωρίτερα για «θυρωρούς» που βάζουν από την πίσω πόρτα ασθενείς στις VIP ΜΕΘ. «Πανεπιστημιακή ΜΕΘ Ευαγγελισμού. Δηλαδή, τι άλλο να πω; Δεν το ξέρουμε, δηλαδή, ότι η καθηγήτρια και σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Κοτανίδου διατηρεί τέτοια ΜΕΘ;», απάντησε.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι ζητούσαν από τον γενικό γραμματέα να αποσαφηνίσει αν η κυρία Κοτανίδου βρίσκεται πίσω από τις VIP ΜΕΘ, ο κ. Παπανικολάου συνέχισε: «Ναι, το λέω ξεκάθαρα: Η μία εκ των VIP ΜΕΘ βρίσκεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Αναστασίας Κοτανίδου»!

Εισαγωγές ασθενών εκτός σειράς

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ και ο Μιχάλης Γιαννάκος κάνουν πίσω βήματα από τις αρχικές τους καταγγελίες, ο γνωστός νευροχειρουργός στο Κρατικό Νίκαιας και γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι στο νοσοκομείο όπου εργάζεται η Αναστασία Κοτανίδου γίνεται εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ εκτός σειράς.

Το εντυπωσιακό είναι βέβαια πως η κυρία Κοτανίδου, η οποία καταγγέλλεται πλέον επώνυμα από τον κ. Παπανικολάου, το απόγευμα της Παρασκευής απέρριπτε ως συκοφαντικές τις συγκεκριμένες καταγγελίες. «Με θλίψη και απογοήτευση παρακολουθούμε όσα ακούγονται για τις ΜΕΘ», είχε πει η κυρία Κοτανίδου και έκανε λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς περί διακρίσεων ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ, συμπληρώνοντας: «Δεν γίνεται επιλογή ασθενών, αλλά διαλογή και η διαλογή αφορά πολύ σοβαρά επιστημονικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Είναι κριτήρια πέντε σελίδων και αφορούν πέντε μεγάλες κατηγορίες ασθενών, με διαβάθμιση από το 1 έως το 5».

Το δέντρο και το δάσος

Κατά τη παρέμβασή του ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ χαρακτήρισε την ύπαρξη των VIP ΜΕΘ «δέντρο», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως το δάσος είναι τόσο οι θάνατοι των διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, όσο και η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις Εντατικές των δημόσιων νοσοκομείων.

Και πράγματι, ο κ. Παπανικολάου έχει δίκιο σε αυτό που ανέφερε, καθώς ακόμα μία ημέρα οι θάνατοι έφτασαν τους 130, οι διασωληνωμένοι εντός ΜΕΘ τους 700 και οι διασωληνωμένοι εκτός τους 100. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα το Yπουργείο Υγείας αρνείται να δώσει ακριβή στοιχεία για το πόσοι από τους περίπου 1.150 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες 14 μέρες του Δεκεμβρίου πέθαναν πριν καν προλάβουν να διασωληνωθούν και λάβουν την απαραίτητη φροντίδα.

Ακούει ο υπουργός;

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποια θα είναι η αντίδραση του Yπουργείου Υγείας και του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος πλέον έχει στα χέρια του μια συγκεκριμένη επώνυμη καταγγελία κατά μίας πανεπιστημιακής γιατρού, η οποία μάλιστα είναι και συνεργάτιδα του πρωθυπουργού. Θα δείξει την ίδια ευαισθησία με αυτή που επέδειξε απέναντι στις καταγγελίες Γιαννακού, στέλνοντας την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, ή θα αποσιωπήσει την ύπαρξη των καταγγελιών, ώσπου να φύγει το ζήτημα από την επικαιρότητα;

Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως η επώνυμη και συγκεκριμένη καταγγελία του κ. Παπανικολάου θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς έχει περάσει στα… ψιλά, τόσο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων (συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης), όσο όμως και της πλειονότητας των μέσων ενημέρωσης.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.