ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταγγελία για αυθαιρεσία της διοίκησης της ΕΡΤ: «Έχρισε σκηνοθέτη υπάλληλο της Μητρόπολης!»

1 min read

Το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ εκθέτει τη διοίκηση της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας ότι για την κυριακάτικη μετάδοση της λειτουργίας στη Μητρόπολη Αθηνών δεν επελέγη ένας σκηνοθέτης του καναλιού, αλλά ένας υπάλληλος της Μητρόπολης, συνταξιούχος ηχολήπτης!

«Αυτές οι πρακτικές εκτός από πρωτοφανείς στην ιστορία της ΕΡΤ, είναι επιζήμιες για την εικόνα και την αξιοπιστία της και φανερώνουν έλλειψη τηλεοπτικής παιδείας για τους εμπνευστές τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου το οποίο στηλιτεύει παράλληλα τα όσα έγιναν στην κάλυψη της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

«Και ενώ η διοίκηση συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο στους εργαζόμενούς της, από την άλλη χρησιμοποιεί αυτούς και τα τεχνικά μέσα της εταιρίας και προσφέρει δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο στα ιδιωτικά κανάλια, όπως συνέβη με την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, κατά την οποία όλη η ροή του προγράμματός τους ήταν κατά μεγάλο μέρος από το pool που έπαιρναν από  την ΕΡΤ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Κυριακή γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα αυθαιρεσίας από την διοίκηση, εις βάρος της ειδικότητας των σκηνοθετών. Συγκεκριμένα αποφάσισε η μετάδοση της λειτουργίας στη Μητρόπολη να γίνει  με φορητή μίξη, ναι μεν με προσωπικό της ΕΡΤ αλλά χωρίς σκηνοθέτη από την ΕΡΤ. Αντ’ αυτού ‘έχρισε’ σκηνοθέτη υπάλληλο της μητρόπολης, συνταξιούχο ηχολήπτη και αποφάσισε να αναθέσει σ’ αυτόν την ευθύνη της  σκηνοθεσίας της μετάδοσης.

Αυτές οι πρακτικές εκτός από πρωτοφανείς στην ιστορία της ΕΡΤ, είναι επιζήμιες για την εικόνα και την αξιοπιστία της και φανερώνουν έλλειψη τηλεοπτικής παιδείας για τους εμπνευστές τους

Ο Σκηνοθέτης είναι ο μόνος που διαθέτει την απαραίτητη αισθητική , τεχνογνωσία και εμπειρία που απαιτούνται για μια άρτια τηλεοπτική μετάδοση και αυτό τον καθιστά αναντικατάστατο σε κάθε τηλεοπτική παραγωγή, ακόμα περισσότερο όταν αυτή είναι μια ζωντανή μετάδοση.

Και γι’ αυτό θεωρείται- και είναι – μια από τις κορυφαίες ειδικότητες στην εταιρία και κανένας δεν δικαιούται να «παίζει» και με την ειδικότητα αυτή (όπως άλλωστε και με οποιαδήποτε άλλη)αλλά και με την εικόνα που βγάζει η ΕΡΤ στις τηλεοπτικές παραγωγές της.

Και βέβαια αυτοί που καταφεύγουν σε αυτές τις πρακτικές να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Υ.Γ.   Και ενώ η διοίκηση συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο στους εργαζόμενούς της, από την άλλη χρησιμοποιεί αυτούς και τα τεχνικά μέσα της εταιρίας και προσφέρει δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο στα ιδιωτικά κανάλια, όπως συνέβη με την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ ,κατά την οποία όλη η ροή του προγράμματός τους ήταν κατά μεγάλο μέρος από το pool που έπαιρναν από  την ΕΡΤ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.