ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταιγιστικές εξελίξεις στο «θρίλερ» της Λέρου: Τον Οκτώβριο του 2018 η κλοπή των πυρομαχικών

1 min read

Νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση κλοπής του στρατιωτικού υλικού στη Λέρο προκύπτουν από τις εντατικές έρευνες των Αρχών.

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται από τη Δευτέρα (09/09) το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σε τρεις υπόπτους.

H κλοπή του στρατιωτικού υλικού, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται να έχει γίνει τμηματικά, σε δύο-τρεις φάσεις, τον Οκτώβριο του 2018.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, o αξιωματικός που φέρεται να έχει ομολογήσει αποκάλυψε στις Αρχές ποια είναι τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, έχοντας δώσει μάλιστα και τα ονόματα δύο βατραχανθρώπων.

Η βεντάλια των ερευνών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανοίγει κι άλλο και στο μικροσκόπιο μπαίνουν και άλλα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. Περισσότερα στοιχεία αναμένονται και από τις έρευνες που διενεργούνται στα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων.

Σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των ερευνών, η τελευταία απογραφή του υλικού φέρεται να είναι εικονική.

Πάντως, οι Αρχές – σύμφωνα με τον Alpha- πιστεύουν ότι το υλικό πιθανώς διακινήθηκε σε ανθρώπους της νύχτας και όχι σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό φαίνεται να προκύπτει από τα είδη και την ποσότητα των πυρομαχικών που εκλάπησαν.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, από την πλευρά του, κρατά ακόμη χαμηλούς τόνους και σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας και πως το οριστικό αποτέλεσμά της αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Οι έρευνες «κλείδωσαν» σε τρία άτομα
Οι τρεις φερόμενοι δράστες έχουν εντοπιστεί και ανακρίνονται, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ένας εκ των τριών δραστών ομολόγησε την κλοπή το απόγευμα της Πέμπτης (12/09).

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από πλευράς των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τα άτομα που φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση. Αρχικά είχαν μπει στο μικροσκόπιο 10 ύποπτοι στους οποίους και επικεντρώθηκαν οι έρευνες, αλλά στη συνέχεια οι Αρχές έριξαν το βάρος σε τρία άτομα.

Πρόκειται για έναν αποθηκάριο, υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί. Οι τρεις φερόμενοι δράστες έχουν μεταφερθεί ήδη στο νησί της Λέρου και ανακρίνονται από τις Αρχές, με τον υπαξιωματικό να φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του.

Ασφαλείς πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από τη στιγμή της κλοπής των όπλων, ενώ ήδη έχει ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

«Τα κινητά “μίλησαν”» λένε με νόημα πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, που ερευνά πλέον τις διασυνδέσεις των τριών υπόπτων και τους λόγους για τους οποίους άρπαξαν το στρατιωτικό υλικό.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Alpha, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι τρεις φερόμενοι κλέφτες να έχουν επαφές με κυκλώματα της νύχτας, στα οποία ενδεχομένως να παρέδωσαν το στρατιωτικό υλικό.

Παράλληλα εξετάζεται και η περίπτωση το στρατιωτικό υλικό να έχει πουληθεί είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Η μαρτυρία που τους «έκαψε»
Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους χάρη στην μαρτυρία στελέχους του Π.Ν, που – όπως και οι τρεις ύποπτοι – υπηρέτησε στη βάση του Π.Ν. Ο τελευταίος φέρεται να κατέθεσε ότι οι τρεις ύποπτοι, αν και δεν είχαν δικαίωμα εισόδου, είχαν ζητήσει να μπουν στην αποθήκη με τα όπλα και τα πυρομαχικά, με πρόσχημα ότι ήθελαν να ελέγξουν το «αξιόμαχο» του οπλισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού επισημαίνεται ότι οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως και η ανακριτική διαδικασία:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία.

Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».

Παναγιωτόπουλος: Φέρτε μου τους κλέφτες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος από την πρώτη στιγμή είχε θέσει σε alert όλη τη στρατιωτική ηγεσία προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Οι έλεγχοι και οι ανακρίσεις ήταν εξονυχιστικές για όλα τα στελέχη που είχαν και έχουν πρόσβαση στις συγκεκριμένες αποθήκες πυρομαχικών.

Η εντολή του υπουργού Άμυνας ήταν ξεκάθαρη: «Βρείτε μου τους δράστες πάση θυσία».

Σήμερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνική εκπομπή είπε ότι «Βρισκόμαστε κοντά στην εξιχνίαση της κλοπής του στρατιωτικού υλικού στην Λέρο και είναι στοίχημα αυτό».

Προσέθεσε ότι: «Η υπόθεση αφαίρεσης του υλικού εκτείνεται σε ένα βάθος χρόνου» εκτιμώντας μάλιστα πως οι ενέργειες φαίνεται πως έχουν γίνει μετά τον Σεπτέμβριου του 2018, οπότε είχε γίνει και η τελευταία απογραφή στην αποθήκη. Τόνισε πάντως πως «δεν είναι ξέφραγο αμπέλι τα στρατόπεδα».

Σημειώνεται ότι αξιωματικοί του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ, εξέτασαν καρέ – καρέ τα υλικά των καμερών ασφαλείας, ενώ όπως προκύπτει, ουδέποτε ενεργοποιήθηκε κάποιος συναγερμός.

Η Βάση παραμένει σφραγισμένη μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.