Τε. Μαΐ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Καταιγίδα» Vs “Beyaz Fırtına”: Αντιπαράταξη της ελληνικής “Task Force” & του τουρκικού Στόλου μετά τις δηλώσεις Χ.Ακάρ

1 min readΗ Τουρκική άσκηση τις περασμένες χρονιές είχε συμπεριλάβει  σενάρια βολών με πραγματικά πυρά όπως  βολές τορπιλών, πυραύλων επιφανείας-επιφανείας και βολές πυροβόλων, όπως αναμένεται να γίνει και στη φετινή άσκηση.

Μια εβδομάδα αργότερα την τουρκική άσκηση και συγκεκριμένα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ο Ελληνικός Στόλος θα «εξαπολύσει» την δική του «Καταιγίδα», στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος και μαχητικά της ΠΑ.

Πέρυσι στην άσκηση του ΠΝ είχαν εκτελεστεί πολλαπλά αντικείμενα στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.

Σημειώνεται ότι η άσκηση «Καταιγίδα» συμπίπτει χρονικά με την υλοποίηση της απόφασης του ΥΠΕΘΑ για δημιουργία ειδικής  «Task Force» για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε τουρκικής προσπάθειας γεώτρησης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που επιχειρησιακά θα υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ, κάτι που φαίνεται να έχει εκνευρίσει αρκούντως το τουρκικό γενικό Επιτελείο, εξ΄ου και οι δηλώσεις του Χ.Ακάρ.

Η Task Force που θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή θα αποτελείται από μια ισχυρή μοίρα του ΠΝ που θα αποτελείται από δύο φρεγάτες (μία κλάσης ΜΕΚΟ-200ΗΝ και μια κλάσης Standard -στην εκσυγχρονισμένη της μορφή σε συνδυασμό με δύο ΤΠΚ κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ καθώς και ενός υποβρυχίου τύπου Type-214HN.Την αεροπορική υποστήριξη θα παρέχουν 10 μαχητικά τύπου F-16Blck52+  από την 115ΠΜ στην Κρήτη καθώς και ζεύγος μαχητικών Mirage-2000EGM από την 114ΠΜ στην Τανάγρα που θα φέρουν πυραύλους κατά στόχων επιφανείας τύπου AM-39 EXOCET.

Εάν σε όλα αυτά συνυπολογιστούν και οι τουρκικές εκλογές που είναι να γίνουν στις 24 Ιουνίου σημαίνει ότι προμηνύεται ένας ιδιαίτερα «θερμό» διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου  αλλά και ένας εξίσου «θερμός» Ιούνιος για τα εθνικά μας θέματα.Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.