«Καταιγίδα» δικογραφιών στη Βουλή – Ποιοι πολιτικοί εμπλέκονται

Newskamatero

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δικογραφίες για θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα και προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

Οι δικογραφίες αφορούν μεταξύ άλλων: 

• Στη μήνυση του πρώην υπουργού των Εξωτερικών Nίκου Κοτζιά κατά του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για όσα είχε πει για σχέσεις του με τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.
• Στην υπόθεση της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, και, 
• Στην υπόθεση για τα 241 εκατ. ευρώ από επιστροφές (rebate) φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006-2010. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα στρέφεται κατά τριών υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή και συγκεκριμένα των κ.κ. Δημήτρη. Αβραμόπουλου, Γιώργου Αλογοσκούφη και Φάνης Πάλλη – Πετραλιά.

Για τις υποθέσεις αυτές μπορεί να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή εάν υποβληθεί αίτημα από τουλάχιστον 30 βουλευτές.

Δεν είχα αρμοδιότητα, λέει ο Αλογοσκούφης

«Ουδεμία αρμοδιότητα αναφορικά με την πολιτική φαρμάκων είχε ο πρώην υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης. Ουδέποτε αρνήθηκε να υπογράψει οποιαδήποτε σχετική ΚΥΑ διότι απλώς δεν του προτάθηκε από κανέναν αρμόδιο υπουργό. Μετά χαράς θα υπέγραφε οποιαδήποτε ΚΥΑ για επιστροφές από τις φαρμακευτικές εταιρείες δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τα Ταμεία και τον Προϋπολογισμό», ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρώην υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια η δικογραφία από την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς για τα 241 εκατ. ευρώ από το rebate, κατά τριών πρώην υπουργών της περιόδου 2006-2010.


Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Πρόγνωση καιρού: Άγρια επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Συναγερμός στην Κρήτη

Στα ορεινά της Κρήτης θα εκδηλωθούν και πυκνές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που αναμένονται, στις περιοχές του Δήμου Ρεθύμνης σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, από τις επόμενες ώρες της Πέμπτης, 28/03/19, μέχρι και το Σάββατο, 30/03/19, […]