Τε. Οκτ 28th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταγγελία Μηταράκη Δόθηκε άσυλο σε τελεσίδικα καταδικασμένο για διακίνηση ανθρώπων Κλειστές και ελεγχόμενες όλες οι δομές φιλοξενίας

1 min read

Σε σοβαρή καταγγελία για τον τρόπο παροχής ασύλου άκριτα προχώρησε από τη Βουλή ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης αποκαλύπτοντας ότι μεταξύ άλλων οι υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι έχει δοθεί άσυλο ακόμα και σε τελεσίδικα καταδικασμένο για διακίνηση ανθρώπων. 

Πρόκειται για υπόθεση για την οποία έχει διαταχθεί πρόσφατα Ένορκη Διοικητική Εξέταση” είπε ο κ. Μηταράκης κάνοντας λόγο για δογματισμό.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μίλησε για νέο τοπίο στο μεταναστευτικό δίνοντας στοιχεία για μειωμένες ροές ενώ επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης ώστε όλες οι δομές φιλοξενίας να είναι κλειστές και ελεγχόμενες. “Τα γεγονότα της Μόριας κατέδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο την ανάγκη δημιουργίας κλειστών και ελεγχόμενων δομών.Δομών που θα εγγυώνται την ασφάλεια όλων, αιτούντων και ντόπιου πληθυσμού, που θα θωρακίζουν την υγεία όλων σε καιρό πανδημίας και που φυσικά θα εξασφαλίζουν στέγη και δικαιώματα σε όσους πραγματικά το δικαιούνται” είπε χαρακτηριστικά. 

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του κ. Μηταράκη πως η κυβέρνηση θα σταματήσει την εφόρου ζωή χορήγηση στέγης κξαι επιδομάτων σε πρόσφυγες: “Δεν έχουμε σκοπό και ούτε υποχρέωση να τους χορηγούμε εφ’ όρου ζωής στέγη, επιδόματα διαφορετικά από τους Έλληνες πολίτες” τόνισε. 

Ως προς τις απελάσεις & τις μετεγκαταστάσεις:

το τελευταίο τρίμηνο, είναι η πρώτη φορά που το ισοζύγιο αποχωρήσεων-αφίξεων στη χώρα φέρει θετικό πρόσημο. 

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι στο τρίμηνο του καλοκαιριού του 2020 αυξήθηκε κατά 5,4% ο συνολικός αριθμός των αποχωρήσεων που ήταν 2.735 άτομα, σε σύγκριση με τα 2.596 πέρυσι.

Συνολικά, από την αρχή του έτους, 5.750 άτομα έχουν αποχωρήσει από τη χώρα. Άρα ποσοστό 50% των αφίξεων, ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, δείχνει εμφανώς την αλλαγή της τάσης.

Ως προς τις ροές ο κ. Μηταράκης έδωσε τα εξής στοιχεία:

Σάμος μεταναστευτικό 2020: αφίξεις 1.267 και αναχωρήσεις 3.668, ενώ το 2019 αφίξεις 6.812 και αναχωρήσεις 3.731.

Λέσβος μεταναστευτικό 2020: αφίξεις 4.155 και αναχωρήσεις 13.605, ενώ το 2019 αφίξεις 16.159 και αναχωρήσεις 5.281.

Χίος μεταναστευτικό 2020: αφίξεις 866 και αναχωρήσεις 3.263, ενώ το 2019 αφίξεις 4.486 και αναχωρήσεις 1.494

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.