ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταγγελία του ΠΑΜΕ: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε άνεργη με σύζυγο με αναπηρία στην Κρήτη

1 min read

Άνεργη με σύζυγο με αναπηρία, ζει στο σκοτάδι καθώς η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα για χρέος 3.400 ευρώ, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Είχε μαζέψει το ποσό των 700 ευρώ όμως η ΔΕΗ αρνήθηκε να κάνει ρύθμιση, όπως καταγγέλλουν τα μέλη της Γραμματείας Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ. Για την επανασύνδεση, της ζητούν το ποσό των 1.700 ευρώ.

Όπως τονίζουν με ανακοίνωση τους, το ποτήρι ξεχείλισε και για το λόγο αυτό διοργανώνουν συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα στην Πλατεία Λιονταριών.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ «η περίπτωση άνεργης γυναίκας στο δήμο Χερσονήσου στη περιοχή Γούβες, όπου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα και της ζητάει για την επανασύνδεσή του 1.700 ευρώ, για χρέος 3.400 ευρώ, ενώ είχε μαζέψει το ποσό των 700 ευρώ με τη βοήθεια των ταξικών σωματείων, η ΔΕΗ αρνήθηκε να κάνει ρύθμιση. Η συναδέλφισσα εκτός ότι είναι άνεργη, έχει και τον σύζυγό της με τέσσερα εγκεφαλικά και αναπηρία στο γηροκομείο για το λόγο ότι χρειάζεται αυξημένη φροντίδα, με αποτέλεσμα το μοναδικό τους εισόδημα η σύνταξη του συζύγου να πηγαίνει ακέραιη εκεί».

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι είναι «δεκάδες οι περιπτώσεις με άτομα με αναπηρία, ανέργους κλπ. που καθημερινά ζουν κάτω από το φόβο των απειλών για διακοπή ρεύματος» καθώς «σημαντικός αριθμός φτωχών νοικοκυριών δεν μπορούν να κάνουν ρύθμιση χρεών, γιατί έχουν μπερδεμένα κληρονομικά ή νοικιάζουν σε ιδιοκτήτες που δεν έχουν ρολόι στο όνομα τους».

Προβλέπει δε ότι «η κατάσταση θα χειροτερέψει αφού κατόπιν καταγγελιών συνδικαλιστών της ΔΕΗ η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ πιέζει τους εργαζόμενους τεχνικούς να αυξήσουν τις διακοπές ρεύματος κατά προτεραιότητα και εν συνεχεία να «ασχοληθούν» με βλάβες δικτύου, την στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ αυξάνει για μια φορά ακόμα τα τιμολόγια κατανάλωσης».

Με πληροφορίες από cretapost.gr

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.