ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

KATAΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ: Εστία μόλυνσης τα κρατητήρια στο Αστυνομικό Τμήμα της Πρέβεζας!

1 min read

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις όλων, όπως τονίζει, των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας.

Όπως υπογραμμίζεται, τόσο στους χώρους του κτηρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας όσο και των περιφερειακών υπηρεσιών της, δεν έχουν γίνει εργασίες καθαριότητας αλλά και απολύμανσης, στους χώρους των κρατητηρίων.Κάτι που όπως σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, έχει να γίνει εδώ και τρεις μήνες.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται σε επιστολή της η Ένωση προς τον υπουργός κ. Τόσκα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβάλα (μέσω της ΠΟΑΣΥ) «σε όλους τους χώρους κτιρίων της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Πρέβεζας και των περιφερειακών Αστυνομικών υπηρεσιών της, εδώ και τρείς μήνες περίπου, δεν πραγματοποιούνται εργασίες καθαριότητας ούτε  απολύμανσης των χώρων κρατητηρίων, όπως προβλέπεται, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται στους δημόσιους χώρους παντού σκουπίδια, ενώ οι χώροι υγιεινής και κρατητηρίων αποτελούν πλέον εστίες μόλυνσης, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κρατουμένων, των πολιτών και των εργαζομένων αστυνομικών. Ειδικά για το χώρο κρατητηρίων, πλέον ο κίνδυνος ανάπτυξης μολυσματικών ασθενειών είναι μεγάλος και η εύρεση άμεσης λύσης επιτακτική.»

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται πως «Η υγεία των κρατουμένων, των πολιτών και των εργαζομένων αστυνομικών είναι άμεσα συναρτώμενη με την καθαριότητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας κάνει λόγο για «εικόνες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας» σημειώνοντας πως «Η  κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά με το θέμα της υγιεινής στους χώρους που υπηρετούμε δεν τιμάει κανέναν».

Και η επιστολή καταλήγει:

«Απορίας άξιο αποτελεί η ολιγωρία και η  προχειρότητα  με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση, από την στιγμή που το πρόβλημα είναι γνωστό και έχει  επισημανθεί τόσο από μέρους μας, όσο και από μέρους της Διεύθυνσης η οποία με σχετική αλληλογραφία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος.

Παρά ταύτα λύση στο πρόβλημα δεν έχει δοθεί ως σήμερα.

Καλούμε την φυσική ηγεσία να παρέμβει ώστε να δοθεί επιτέλους τέλος στην κωλυσιεργία των αρμόδιων Υπηρεσιών δίνοντας άμεση λύση στο πρόβλημα.

Η Ένωση μας με γνώμονα την αξιοπρέπεια του Έλληνα Αστυνομικού, παρακολουθεί το θέμα στενά και ευελπιστεί στην άμεση λύση του προβλήματος».

pamepreveza.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.