ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταγγελία καρκινοπαθών: Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για ακτινοθεραπείες που δικαιούμαστε δωρεάν

1 min read

Να παρέμβει άμεσα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλας και να δώσει λύση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις.

Συχνές είναι οι καταγγελίες που δέχεται τον τελευταίο καιρό η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) από ασθενείς οι οποίοι, παρά τα περί του αντιθέτου προβλεπόμενα από τις σχετικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΠΥ, υποχρεώθηκαν να καταβάλουν επιπλέον χρήματα για να κάνουν ακτινοθεραπείες σε συμβεβλημένα ιδιωτικά κέντρα.

Το φαινόμενο της αισχροκέρδειας σε βάρος των καρκινοπαθών δεν είναι καινούργιο, ωστόσο η πανδημία φαίνεται ότι επιδείνωσε το πρόβλημα. Οι μεγάλες καθυστερήσεις και οι ουρές που εμφανίζονται στα τμήματα ακτινοθεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων ωθούν τους ασθενείς στην αναζήτηση λύσης σε ιδιωτικά κέντρα και κλινικές συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς οι καθυστερήσεις ενδέχεται να επιδεινώσουν την κατάσταση της υγείας τους.

Ο αριθμός των ασθενών που αναζητούν τέτοιες λύσεις είναι πολύ μεγαλύτερος τους τελευταίους δύο μήνες, μετά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς τα ραντεβού στα νοσοκομεία έχουν αραιωθεί ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Το αποτέλεσμα είναι να υποχρεώνονται συχνά να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για ακτινοθεραπείες που δικαιούνται δωρεάν!

Η ΕΛΛΟΚ ενημερώνει τους πολίτες ότι η συμμετοχή των ασθενών στην πραγματοποίηση ακτινοθεραπειών σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιατρικά διαγνωστικά κέντρα είναι μηδενική, εξαιρουμένης της ιατρικής αμοιβής η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από απόδειξη με το όνομα του γιατρού. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όμως, καλύπτεται και η αμοιβή, όπως περιγράφεται στη διευκρινιστική εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ. Η ΕΛΛΟΚ καλεί όσους δέχονται τέτοιου είδους εκβιασμούς να προβαίνουν σε επώνυμες καταγγελίες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.