ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταδίκη για τον αδελφό της Άντζελας Γκερέκου

1 min read

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο Αλέξανδρος Γκερέκος, αδελφός της προέδρου του ΕΟΤ και πρώην υπουργού Τουρισμού, για συνέργεια σε κακουργηματική υπεξαίρεση. 

Μία καταδίκη για συνέργεια σε κακουργηματική απάτη βαραίνει εδώ και λίγο καιρό τον αδελφό της Άντζελας Γκερέκου, Αλέξανδρο.

Ο επιχειρηματίας κηρύχθηκε ένοχος από την ελληνική Δικαιοσύνη σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή, ύστερα από καταγγελίες που αφορούσαν στην οικονομική διαχείριση της γαλακτοκομικής εταιρίας στην οποία διαστηριοποιούνταν στην Κέρκυρα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε τον Αλ. Γκερέκο για την πλημμεληματική πράξη, ο οποίος με τη σειρά του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ για το βασικό κατηγορούμενο που φέρεται να διέπραξε την κακουργηματική απάτη η δικογραφία έχει διαχωριστεί, καθώς εδώ και καιρό καταζητείται.

Η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης ήρθε μετά από μήνυση που είχαν υποβάλει γνωστές εταιρίες στον τομέα του γάλακτος, οι οποίες κατήγγειλαν ότι υπέστησαν περιουσιακή βλάβη, ύψους περίπου 600.000 ευρώ, στα πλαίσια συνεργασίας τους από τον Ιούνιο του 2007 με εταιρία, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας ήταν και ο αδελφός της νυν προέδρου του ΕΟΤ. Πρόκειται για μία κερκυραϊκή επιχείρηση η οποία επιχείρησε να εδραιωθεί και στην Αττική, ωστόσο παρά τα θετικά σχόλιο, στις αρχές του 2009 διέκοψε και τη λειτουργία της. όπως ανέφεραν δημοσιεύματα της εποχής, στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών η εταιρία είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία του κλάδου που όχι μόνο δεν βρήκε αγοραστή, αλλά έβαλε λουκέτο.

Οι υποσχέσεις για την επιχορήγηση

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι γαλακτοβιομηχανίες κατηγόρησαν την κερκυραϊκή εταιρία, η οποία αγόραζε γαλακτοκομικά προϊόντα από αυτές και στη συνέχεια τα μεταπουλούσε, ότι ότι κατά τη μεταξύ τους συμφωνία εξαπατήθηκαν. Συγκεκριμένα, παρά τις υψηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρίας στο νησί των Φαιάκων, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να επέμειναν ότι επρόκειτο για «προσωρινή ταμειακή δυσχέρεια», καθώς -κατά την αναφορά- «ανάμεναν εισπράξεις από υπεραγορές στις οποίες είχε πουλήσει προϊόντα, ενώ περίμεναν τον Οκτώβριο του 2008 ποσό ύψους 525.000 ευρώ, που είχε εγκριθεί από το 2005 από το Τμήμα Κινήτρων της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων».

Μάλιστα, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα που έφερε στο εδώλιο τον Αλεξ. Γκερέκο, «αποτέλεσμα των παραπάνω διαβεβαιώσεων τους ήταν να παραπεισθούν τα στελέχη των εκκαλούντων περί της φερεγγυότητας της εταιρείας και της εξασφαλισμένης είσπραξης των απαιτήσεων τους, να μην προβούν σε σφράγιση ακάλυπτων επιταγών και δικαστική επιδίωξη είσπραξης των ποσών, να δεχτούν να λάβουν μεταχρονολογημένες επιταγές έκδοσης της εταιρίας χάριν εξόφλησης οφειλών της προς τις εγκαλούσες και να συνεχίσουν την επί πιστώσει πώληση εμπορευμάτων».

Τελικά, μέσα στους επόμενους μήνες η ζημιά για τις γαλακτοβιομηχανίες ανήλθε στις 608.317 ευρώ, ενώ συνεχίζονταν οι δηλώσεις ότι η κερκυραϊκή εταιρία θα λάβει την πολυπόθητη επιχορήγηση. Σύμφωνα με το βούλευμα, «τις ίδιες διαβεβαιώσεις προς επίρρωση των οποίων απέστειλαν με φαξ στις γαλακτοβιομηχανίες, έγγραφο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που τιτλοφορούνταν «Υπαγωγή επένδυσης της εταιρίας Φάρμα Κέρκυρας ΑΕ», επαναλάμβαναν στα στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών μέχρι και τη διακοπή της συνεργασίας στις 6 Οκτωβρίου 2008, όταν οι εταιρίες πληροφορήθηκαν ότι οι κατηγορούμενοι εκχώρησαν το ποσό της επιχορήγησης σε τράπεζα και απαίτησαν την εξόφληση των οφειλών τους».

Από την πλευρά του, ο αδελφός της πρώην υπουργού, Αλέξανδρος Γκερέκος, φαίνεται να υποστηρίζει ότι δεν είναι διαχειριστής ή εκπρόσωπος της κερκυραϊκής εταιρίας, επιρρίπτοντας ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του. Όπως φέρεται να είπε, ο φυγόδικος όφειλε και στον ίδιο χρήματα από μεταξύ τους εμπορική σχέση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.